[ad_1] به گزارش خبرنگار شهرکریمه، منصور غلامی قبل از ظهر سه‌شنبه در دیدار با آیت الله سبحانی که در دفتر این مرجع تقلید در قم برگزار شد، اظهار داشت: وزارت علوم مجموعه بزرگی در سطح کشور و از نعمات انقلاب اسلامی است و این مجموعه شامل دانشگاه‌های دولتی و غیر دولتی است. وی با اشاره […]

[ad_1]

به گزارش خبرنگار شهرکریمه، منصور غلامی قبل از ظهر سه‌شنبه در دیدار با آیت الله سبحانی که در دفتر این مرجع تقلید در قم برگزار شد، اظهار داشت: وزارت علوم مجموعه بزرگی در سطح کشور و از نعمات انقلاب اسلامی است و این مجموعه شامل دانشگاه‌های دولتی و غیر دولتی است.

وی با اشاره به توقف گسترش کمی در جاهای غیر ضروری، ادامه داد: ما به نبال این هستیم تا مأموریت‌های تخصصی در مجموعه‌های دانشگاهی انجام شود و استفاده کیفی از این مراکز داشته باشیم.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری افزود: طرح منسجمی در حال آماده شدن است تا کیفی سازی مراکز دانشگاهی طبق برنامه پیش برود و تقویت بنیه علمی و آموزشی مراکز را داشته باشیم؛ چرا که مورد نقد قرار گرفتیم که تربت نیروی انسانی و موازی کاری زیاد شده و این یک نقطه ضعف است.

غلامی با تأکید بر اینکه در دو سال اخیر دانشجویان در حوزه تحصیلی با مهارت‌های شغلی آشنا می‌شوند، بیان کرد: یکی از سؤالات این است که دانشگاه در راستای حل مسائل جامع چه کرده؛ پاسخ بنده این است که در تأمین کارشناسی نیاز به گروه خارج از کشور نداریم.

وی با اشاره به اینکه در برخی رشته‌ها مانند نانو فناوری و علوم سلولی جزو ۱۰ کشور اول جهان هستیم، تصریح کرد: در جلسه ماه مبارک رمضان مقام معظم رهبری با اساتید دانشگاه‌ها، ایشان از رشد علمی دانشگاه‌ها ابراز رضایت داشتند و در دو سال اخیر همکاران را به بررسی مسائل در حوزه صنعت، علوم اجتماعی، اقتصادی تشویق کردیم و در این راستا مشوق‌هایی در نظر گرفتیم.

وزیر علوم اضافه کرد: قراردادهای متعددی منعقد شده و شرکت‌های دانش بنیان متعددی داریم که در کنار دانشگاه شکل گرفته و شرکت‌های دانش بنیان تخصصی در همین رشته ایجاد شود.

فعالیت ۱۹۷ مرکز رشد در دانشگاه‌ها

غلامی با اشاره به اینکه ۴۳ پارک علم و فناوری داریم، تصریح کرد: شرکت‌های مختلف زیرمجموعه این مرکز هستند و ۱۹۷ مرکز رشد دانشگاه‌ها در داخل خود دارند که در راستای تولید ثروت و علم و فناوری فعالیت دارند.

وی ابراز کرد: طرح‌های پزشکی با اساتید دانشگاه‌های خارج از کشور انجام می‌شود که در این تبادل اطلاعات، جمهوری اسلامی روز به روز پیشرفت می‌کند.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به اینکه دانشگاه‌های ما در پروژه‌های وزارت دفاع همکاری داشته و هزینه‌ها مشترک بوده است، گفت: در حوزه دانشگاهی اعضای هیئت علمی جوان جذب شده‌اند تا از نیرو و فکر جوان بهره لازم را ببریم.

غلامی با اشاره به تحصیل جوانان ایرانی در خارج از کشور، اضافه کرد: این رفت و برگشت‌ها برای جوانان تجربه ایجاد می‌کند و در تلاش هستیم پس از پایان تحصیلات در سایر کشورها، آنان را برای خدمت به کشور بازگردانیم و در این راستا طبق طرحی در بنیاد نخبگان سالیانه تعدادی از این نخبگان را بدون پیچ و خم اداری در دانشگاه‌ها استخدام شوند.

تحصیل ۳۵ هزار دانشجوی خارجی در کشور

وی تصریح کرد: یکی از سیاست‌های کلان ما، جذب دانشجویان خارجی به داخلی هم در حوزه اسلامی و هم سایر کشورها است که منجر به ارتباط عاطفی و علاقه‌ای به نظام اسلامی ایران و مردم می‌شود که با تشکیل شورای سیاست‌گذاری، کار در این حوزه با جدیت بیشتری دنبال می‌شود.

وزیر علوم از تحصیل ۳۵ هزار دانشجوی خارجی در کشور خبر داد و گفت: بین ما و دانشگاه‌های عراق و افغانستان رفت و آمد اساتید دانشگاهی زیاد است و اساتید این کشورها در ایران تحصیل می‌کنند.

غلامی ادامه داد: در حوزه دانشجویی تلاش ما بر ایجاد آرامش در دانشگاه‌ها بود و دانشگاهیان معقولانه رفتار کرده و تعداد مراسم و مناسبت‌ها، نشست‌های سیاسی و کرسی‌های آزاداندیشی افزایش زیادی داشتیم و شرایط کشور باعث توقف در این زمینه نشد.

وی افزود: از لحاظ فرهنگی در دانشگاه‌های در مقایسه با فضای عمومی جامعه با لحاظ کردن طیف سنی، بسیار خوب عمل شده و پویش‌ها و مطالعات زیادی انجام شده که اعتقاد و دیانت در بین دانشجویان بالا رفته است.‌

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به حمایت از دانشگاه‌های مختص خانم‌ها در کشور، گفت: در همدان، قم سمنان و تهران دانشکده یا مجموعه‌های مستقل برای خانم‌ها وجود دارد؛ بنده معتقدم این دانشگاه‌ها باید کیفت و امکانات بیشتری داشته باشند تا جذب بیشتری ایجاد شود.‌

وی با اشاره به طرح‌های تحقیقاتی میان دانشگاه و صنعت، عنوان کرد: وجود این طرح‌ها باعث می‌شود تا دانشگاهیان بیشتر از قبل مورد اعتماد قرار بگیرند و امیدواری، اعتماد و احساس تکلیف دانشگاهیان بیشتر می‌شود.

غلامی با اشاره به اینکه سهم برابر برای کارهای تحقیقاتی حل مشکل جامعه و صنعت قرار دادیم، گفت: علیرغم مشکلات مالی دانشگاه‌ها نسبت به تأمین نیازهای ضروری مشکلی نداشته اما در زمینه توسعه زیرساخت‌ها دچار مشکلاتی بودیم که تا سال آینده رفع می‌شود.

[ad_2]