[ad_1] سید رضا موسوی مشکینی در گفتگو با خبرنگار شهرکریمه، اظهار داشت: آورد دریاچه نمک طی سال‌های گذشته که از بارندگی و رودخانه‌ها تأمین می‌شد، ۴۵۰ میلیون متر مکعب بوده است اما طی سال‌های اخیر این آورد کاهش یافته است. وی گفت: طی سال‌های اخیر مصوبه‌ای از شورای عالی آب در تأمین ۱۵۴ میلیون متر […]

[ad_1]

سید رضا موسوی مشکینی در گفتگو با خبرنگار شهرکریمه، اظهار داشت: آورد دریاچه نمک طی سال‌های گذشته که از بارندگی و رودخانه‌ها تأمین می‌شد، ۴۵۰ میلیون متر مکعب بوده است اما طی سال‌های اخیر این آورد کاهش یافته است.

وی گفت: طی سال‌های اخیر مصوبه‌ای از شورای عالی آب در تأمین ۱۵۴ میلیون متر مکعب آب به عنوان حق آبه زیست محیطی دریاچه نمک تصویب شد که عملاً به ندرت این حق آبه تأمین می‌شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم ادامه داد: امسال با توجه به وضعیت مناسب بارندگی‌ها و افزایش حجم آب در سد ۱۵ خرداد، رهاسازی آب به میزان ۴۵ میلیون متر مکعب از سد ۱۵ خرداد انجام شده است که پنج میلیون متر مکعب به عنوان حق آبه کشاورزی و ۴۰ میلیون متر مکعب به عنوان حق آبه زیست محیطی مورد استفاده قرار گرفت.

وی اضافه کرد: میزان حق آبه در نظر گرفته شده به دریاچه نمک نمی‌رسد، زیرا در طول مسیر برخی از کشاورزان آن را مورد استفاده قرار می‌دهند اما تأثیرات مثبتی از جمله تقویت سفره‌های آب زیرزمینی اطراف دریاچه نمک دارد.

اصلاح مسیر دریاچه ضروری است

موسوی بیان کرد: اینکه حق آبه زیست محیطی به دریاچه نمک برسد نیازمند اصلاح مسیر دریاچه است و باید در زمینه بهره برداری نیز توجه لازم صورت گیرد.

وی با بیان اینکه ریزگردهای قم از دریاچه نمک نیست‌، افزود: دریاچه نمک فعلاً کانون ریزگرد نیست اما چنانچه روند تخریب ادامه یابد این دریاچه ظرفیت و پتانسیل این را دارد که تبدیل به کانون ریزگرد شود.

مدیر کل حفاظت محیط زیست استان قم با بیان اینکه شاخص هوای ناسالم برای گروه‌های حساس طی روزهای گذشته داشته‌ایم، تصریح کرد: تعدادی کانون ریزگرد در اطراف قم منشأ ورود ریزگرد است و به لحاظ اقلیمی زندگی مردم را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

وی بیان کرد: با استفاده از ظرفیت‌های مختلف می‌توان موجب کاهش ورود ریزگردها به شهر قم شد که از جمله این موارد می‌توان به بوته کاری و تأمین حق آبه زیست محیطی و کاهش چرای دام در مراتع اشاره کرد.

[ad_2]