[ad_1] آرشیو ۱۲سازمان قم به اسناد ملی ارسال شد به گزارش شهرکریمه حجت الاسلام و المسلمین هادی قبادی با اشاره به مواد قانونی با تاکید بر اینکه ادارات حق امحاء اسناد خود را ندارند افزود: بر اساس قانون، اسنادی که بیش از ۳۰سال از عمر آنها گذشته باید به سازمان اسناد و کتابخانه ملی کشور […]

[ad_1]

آرشیو 12سازمان قم به اسناد ملی ارسال شد

آرشیو ۱۲سازمان قم به اسناد ملی ارسال شد

به گزارش شهرکریمه حجت الاسلام و المسلمین هادی قبادی با اشاره به مواد قانونی با تاکید بر اینکه ادارات حق امحاء اسناد خود را ندارند افزود: بر اساس قانون، اسنادی که بیش از ۳۰سال از عمر آنها گذشته باید به سازمان اسناد و کتابخانه ملی کشور برای حفظ و نگهداری قرار گیرد.

وی سازمان اسناد و کتابخانه ملی را نگهبان میراث مکتوب کشور دانست و گفت: اسناد آرشیو ادارات پس از صورتجلسه در اختیار کارشناسان سازمان اسناد ملی قرار گرفته و از ابعاد مختلف مورد ارزیابی قرار می گیرند. 

وی اظهار داشت: این اسناد پس از ارزشیابی، به دو دسته دارای ارزش نگهداری و فاقد ارزش نگهداری تقسیم می شوند که اسناد فاقد ارزش نگهداری به طور مستقیم به کارخانه های خمیر کاغذ و اسناد ارزشمند به کتابخانه ملی ارسال خواهد شد.

قبادی گفت: ممکن است از ۱۰ هزار سند آرشیوی یک اداره تنها ۱۰۰ سند از آنها ارزشمند باشد که تمام این اسناد به دقت مورد ارزیابی قرار می گیرد.

وی افزود: به دلیل اینکه دفتر سازمان اسناد و کتابخانه ملی قم از حداقل امکانات برای انجام آزمایش، گندزدایی و ذخیره اسناد در مخازن استاندارد محروم است، اسناد جمع آوری شده استان، برای طی کردن مراحل مختلف از آزمایش تا ذخیره سازی به سازمان اسناد و کتابخانه ملی در تهران ارسال می شود.

وی با تاکید برضرورت آگاهی مسئولان دراهمیت حفظ اسناد و میراث مکتوب قم ادامه داد: متاسفانه به دلیل بی اطلاعی برخی مسئولان استان از شرح وظایف سازمان اسناد ملی و اهمیت حفظ و حراست از اسناد مهم و آرشیو ادارات، شاهد از بین رفتن بخش زیادی از اسناد تاریخی قم در سال های گذشته بودیم.

قبادی با اشاره به فعالیت یکسال دفتر سازمان اسناد و کتابخانه ملی در قم، خاطرنشان کرد: با وجود محدودیت فراوان در امکانات و نامناسب بودن ساختمانی که در اختیار این دفتر قرار گرفته است، تلاش هایی برای مذاکره با ادارات مختلف استان به منظور آشنایی با این سازمان و وظایف قانونی آنها در قبال ذخیره و نگهداری اسناد صورت گرفته است.

وی افزود: بسیاری از ادارات دولتی در آرشیو اسناد خود با چالش و کمبود فضا مواجه هستند که واگذاری اسناد قدیمی بالای ۳۰ سال به سازمان اسناد ملی علاوه بر رفع این چالش، موجب برطرف شدن برخی از مشکلات بهداشتی و امنیتی ناشی از دپوی این اسناد در ادارات می شود.

مدیر دفتر سازمان اسناد و کتابخانه ملی قم ادامه داد: اسناد در مخزن مرکزی سازمان اسناد و کتابخانه ملی بر اساس محرمانه و عادی بودن آنها دسته بندی می شوند به گونه ای که نوع و محل ذخیره این اسناد با یکدیگر متفاوت و جدای از هم است.

سازمان کتابخانه ملی در سال ۱۳۱۶ شمسی و آرشیو ملی در سال ۱۳۴۹ شمسی به منظور حراست و نگهداری میراث مکتوب و اسناد ملی در کشور ایجاد و به منظور هماهنگی در فعالیت ها این ۲ سازمان در سال ۱۳۸۱ به یکدیگر ادغام و سازمان اسناد و کتابخانه ملی در کشور شکل گرفت.

انتهای پیام/ ۱۱۰

[ad_2]