[ad_1] به گزارش پایگاه خبری شهرکریمه به نقل از پایگاه خبری آستان مقدس حضرت معصومه (س)، حجت‌الاسلام ناصر رفیعی در ادامه سلسله جلسات تفسیری سوره بقره در شبستان امام خمینی (ره) با اشاره به آیه ۱۶۸ بقره طی سخنانی اظهار داشت: بر اساس این آیه، دستوراتی وجود دارد که اگر انسان‌ها خودشان را به این […]

[ad_1]

به گزارش پایگاه خبری شهرکریمه به نقل از پایگاه خبری آستان مقدس حضرت معصومه (س)، حجت‌الاسلام ناصر رفیعی در ادامه سلسله جلسات تفسیری سوره بقره در شبستان امام خمینی (ره) با اشاره به آیه ۱۶۸ بقره طی سخنانی اظهار داشت: بر اساس این آیه، دستوراتی وجود دارد که اگر انسان‌ها خودشان را به این نکات مقید نمایند تمامی مشکلات اقتصادی؛ اخلاقی و اعتقادی مرتفع می‌شود.

وی افزود: نکات این است که طبق فرموده قرآن کریم خطاب به عموم مردم آمده است که لقمه حلال و پاکیزه بخورید و به دنبال قدم‌های شیطان گام برندارید.

سخنران حرم بانوی کرامت خاطرنشان کرد: اسلام با نخوردن غذا، ترک دنیا، رهبانیت و زهد منفی موافق نیست، بلکه با حرام‌خوری مخالف است و این آیه چندین بار در قرآن تکرار شده است.

حجت الاسلام رفیعی تأکید کرد: انبیای الهی مأمور هستند به حلال‌خوری و همین‌طور دیگر انسان‌ها نیز باید خود را مقید به لقمه حلال و پاکیزه بدانند.

وی یادآور شد: کسی که لقمه حرام بخورد درنهایت در مقابل امام معصوم شمشیر می‌کشد و حادثه عاشورا گواه صادق بر این مدعاست.

عضو هیئت‌علمی جامعه المصطفی در ادامه گفت: لقمه حرام از عوامل کلیدی انحراف است و کسی که از راه حرام برای خود مال جمع کند، رشد نخواهد داشت، مالش برکت پیدا نخواهد کرد و درنهایت نابود می‌شود.

حجت الاسلام رفیعی افزود: اولاد ناسالم، نسل مشکل‌دار، بی‌برکتی، خفت و خواری در دنیا و آخرت، لعن ملائکه و… همگی از آثار لقمه حرام است، درحالی‌که لقمه حلال آثار و برکات بسیاری دارد.

وی درادامه تأکید کرد: نورانیت قلب، دوری از قساوت و کینه، استجابت دعا، استغفار و طلب مغفرت ملائکه در حق خورنده لقمه حلال از جمله آثار و برکات لقمه حلال است.

سخنران حرم بانوی کرامت یادآور شد: کسی که لقمه حرام بخورد، هرگز در قیامت نبی خدا را ملاقات نخواهد کرد و از شفاعت نیز بی‌بهره خواهد شد.

وی افزود: دانشمندان و علمای یهود در قرآن به خاطر دو چیز مذمت شده‌اند که یکی از آن‌ها خوردن لقمه حرام است.

این استاد حوزه و دانشگاه خاطرنشان کرد: لقمه حرام مصادیق بسیاری دارد و در روایتی از امام صادق علیه‌السلام مصادیق شش‌گانه‌ای برای لقمه حرام ذکرشده است که در نوع خود بسیار مهم است.

وی افزود: پول مرده یعنی میته فروشی (فروش گوسفند مرده و ماهی مرده)، سگ فروشی (به‌استثناء سگ نگهبان و سگ گله)، شراب‌فروشی، دریافت پول از راه رابطه نامشروع مثل زنا، رشوه (بدترین لقمه حرام)، و پول بابت سحر و کهانت موارد شش‌گانه‌ای هستند که در روایت به‌عنوان‌مثال ذکرشده است.

حجت الاسلام رفیعی تأکید کرد: نمایندگان مجلس، نیروهای انتظامی، قضات و نیروهای اداری ارگان‌ها باید خیلی محتاط باشند و درست عمل کنند تا خدای‌ناکرده به رشوه‌گیری مبتلا نشوند.

وی افزود: داوطلبان مجلس شورای اسلامی نباید از طریق پول حرام به مجلس راه پیدا کنند یا از بیت‌المال برای اهداف شخصی خود استفاده نمایند.

سخنران حرم بانوی کرامت یادآور شد: عدم پرداخت وجوهات شرعی از قبیل خمس و زکات باعث می‌شود لقمه حرام شود درحالی‌که اگر همه کشاورزان، دامداران، ثروتمندان و… وجوهات خود را پرداخت نمایند فقر از بین می‌رود و فقیری باقی نمی‌ماند.

وی همچنین تاکید کرد: البته وجوهات شرعی با مالیات متفاوت است.

[ad_2]