معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی قم، با اشاره به خدمات مرکز ناباروری گفت: ۴۰ درصد مراجعه کنندگان به این مرکز از خارج استان و ۳ درصد از خارج کشور است. سید رضا طباطبایی روز سه شنبه درجمع خبرنگاران به مناسب سی و ششمین سال تاسیس جهاد دانشگاهی اظهار داشت: ۵۷ درصد مراجعه کنندگان از استان قم […]

معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی قم، با اشاره به خدمات مرکز ناباروری گفت: ۴۰ درصد مراجعه کنندگان به این مرکز از خارج استان و ۳ درصد از خارج کشور است.

سید رضا طباطبایی روز سه شنبه درجمع خبرنگاران به مناسب سی و ششمین سال تاسیس جهاد دانشگاهی اظهار داشت: ۵۷ درصد مراجعه کنندگان از استان قم هستند که این خدمات با قیمت های پایین با سطح کیفیت خدمات بالا ارائه می شود.
وی افزود: آمار ناباروری در روستاها بیش از شهر است که عوامل مختلفی از جمله تغییرات سبک زندگی، آلودگی هوا، مشاغل سخت، سطح بهداشتی،استفاده از سموم گیاهی، افزایش سن ازدواج و سایر موارد باعث شده است تا ناباروری افزایش یابد.
معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی قم، بیان داشت: ۱۹٫۲ درصد در شهرها و ۲۰٫۲ درصد در روستا ها نازایی وجود دارد.
طباطبایی با اشاره به روش های مختلف برای درمان ناباروری گفت: در استان قم روش های مختلف برای سنین مختلف و ویژگی های زوج ها ارائه می شود.
وی ادامه داد: بهترین آزمایشگاه های دنیا درصد موفقیتشان برای درمان ناباروری بین ۳۰ تا ۳۵ درصد است، این در حالی است که این رقم در قم میانگین به ۶۱ درصد رسید و ماه گذشته میزان موفقیت درمان ناباروری در این مرکز به ۵۷ درصد رسید.
وی با بیان اینکه استان قم به قطب درمان ناباروری در کشور تبدیل خواهد شد گفت: فعالیت گروه پژوهشی سلامتی باروری و سلول های باروری موفقیت های خوبی بدست آورده است.
معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی قم، بیان داشت: سال گذشته تحقیقات بسیاری از جمله تبدیل سلول های بنیادی بر روی حیوانات صورت گرفته است که دستاوردهای خوبی به همراه داشت.
وی با اشاره به اینکه سومین عامل طلاق در کشور ناباروری است گفت: بسیاری خانواده ها که از نظر اقتصادی در شرایط نامناسب اقتصادی قرار دارند حاضر هستند برای حفظ بنیان های خانواده هزینه های درمان ناباروری را پرداخت کنند.
طباطبایی افزود: بیمه های استان هزینه های ناباروری را پوششی نمی دهد این در حالی است که تدابیری اندیشیده شده تا طرح سلامت به زوج های نابارور تعلق بگیرد تا مددجویان بهزیستی ، کمیته امداد و روستاییان از تخفیفات آن استفاده کنند.
معاون پژوهش جهاددانشگاهی واحد استان قم با بیان اینکه در کشور هم اکنون دو میلیون و ۵۰۰ هزار زوج نابارور وجود دارد گفت: اگر یارانه خوبی در این زمینه اعطا شود می توان این آمار را تا حدقابل توجهی کاهش داد ضمن اینکه هزینه درمان ناباروری از یک میلیون ریال شروع می شود.
طباطبایی گفت: افزایش سن ازدواج یکی از عوامل کاهش دهنده قدرت باروری است همچنین زوج ها می توانند با آزمایش ساده و ارزان از میزان قدرت باروری خود مطلع شوند.
وی با اشاره به راه اندازی مراکز تخصصی گفت: سه مرکز تخصصی معماری ، فناوری اطلاعات و درمان ناباروری در استان راه اندازی شده است همچنین در درمان ناباروری اقدامات خوبی را ارائه کرده ایم.
وی ادامه داد: طراحی و ساخت آزمایشگاه سلول های بنیادی طی سه ماه آینده به بهره برداری می رسد.

منبع: ایرنا