[ad_1] به گزارش خبرنگار خبرگزاری شهرکریمه، حجت الاسلام والمسلمین مرتضی وافی مدیر مؤسسه فرهنگی آموزشی خانه خورشید در ویژه برنامه منبرهای مجازی خبرگزاری شهرکریمه، در زمینه لزوم شناخت شخصیت انسان برای رشد و تعالی توضیحاتی ارائه کرد. حجت الاسلام والمسلمین وافی با طرح سؤالی مبنی بر این که برای شناخت شخصیت از کجا باید […]

[ad_1]

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شهرکریمه، حجت الاسلام والمسلمین مرتضی وافی مدیر مؤسسه فرهنگی آموزشی خانه خورشید در ویژه برنامه منبرهای مجازی خبرگزاری شهرکریمه، در زمینه لزوم شناخت شخصیت انسان برای رشد و تعالی توضیحاتی ارائه کرد.

حجت الاسلام والمسلمین وافی با طرح سؤالی مبنی بر این که برای شناخت شخصیت از کجا باید شروع کرد؟ به تبیین جریان های شخصیتی همچنین ظرفیت های انسان پرداخت.

این استاد و خطیب حوزه علمیه معتقد است، انسان باید برای شناخت شخصیت، ظرفیت های خود را بشناسد و با استفاده از آنها نظام باورهای خود را تقویت کند، زیرا براساس گفته امام علی(ع) در هر جایی که عهدی شکسته می شود به دلیل بذر تحیر و تردید است.

آنچه در ادامه می خوانید بخش دوم سخنان حجت الاسلام والمسلمین وافی در ویژه برنامه منبرهای مجازی سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری شهرکریمه با موضوع ” شخصیت شناسی و تعالی آن در انسان” است.

اعوذب الله من الشیطان الرجیم

بسم الله الرحمن الرحیم

«إِنَّ السَّمعَ وَالبَصَرَ وَالفُؤادَ کُلُّ أُولٰئِکَ کانَ عَنهُ مَسئولًا» این آیه قرآن کریم در رابطه با شخصیت انسان و این که لازم است انسان است خودش را برای حرکت بشناسد، نشان دهنده یک دستور ویژه است برای این که از کجا شروع کنیم؟

یکی از جریان های شخصیت انسان نظام باورها است «رَحِمَ اللّهُ اِمْرَاً عَلِمَ مِن أینَ» آن داشته هایی که انسان با خودش آورده است؛ نخستین جریان در شناخت شخصیت انسان، حق انتخاب و قدرت اختیار است که انسان باید از آن بهره مند شود، در گزینش ها و انتخاب ها دقت کند تا درست انتخاب کند حالا که خدا این اجازه و اختیار را داده در کنار آن قدرت تفکر و تعقل یعنی نیروی عقل را به ما داده است برای این که درست انخاب کنیم.

شما ببیند روایاتی که مرحوم کلینی در نخستین باب کتاب شریف اصول کافی که در زمینه عقل و جهل است، چه اهمیتی برای تفکر و تعقل بیان کرده است؛ به نظرم می آید در آیات قرآن کریم بیشتر از هزار مرتبه نسبت به تفکر و تعقل، لب، ذکر، علم و فقه اشاره شده است بنابراین خداوند تفکر و تعقل را به ما داده اما ما باید تقویتش کنیم.

سومین مورد در جریان شخصیت انسان، عزم، اراده و همتی است که خداوند به انسان عطا کرده تا مشاهده کند چگونه باید موانع را از سر راهش بردارد یا چگونه در فراز و نشیب های دنیا قدم بردارد و صبرکند، همچنین فطرت، وجدان و استعدادهای درونی انسان هم براساس همان آیه «فَأَقِمْ وَجْهَکَ لِلدِّینِ حَنِیفًا» نعمتی است که خداوند به انسان عطا کرده و انسان باید این ظرفیت ها را برای تقویت نظام باورها به کار گیرد که این کار را نیز باید در جوانی شروع کرد.

رهبر معظم انقلاب خطاب به جوان ها بیان کردند «تا جوان هستید کار کنید، تلاش کنید و برنامه ریزی کند، زیرا درست است که برخی امکانات در شما زیاد می شود، صاحب تجربه می شوید اما چیزی سراغ انسان می آید، که آن هم حوصله نداشتن است و این حوصله نداشتن انسان را در میان سالی از پا در می آورد».

باید مراقبت کرد، مواظبت کرد و بر این اساس نظام باورها را چیند؛ امام علی(ع) نیز د رروایتی می فرمایند «لِکُلِّ ناکِثٍ شُبهَهٌ» اگر در جایی پیمانی شکسته می شود به دلیل بذر تحیر و تردید است، انسان باید مراقب باشد این تحیر و تردید ها در نظام باورها رسوخ پیدا نکند.

امیدواریم خداوند ما را از همه لغزش ها،امتحانات، فتنه ها و ابتلائات نگه دارد./۱۳۲۴/پ۲۰۲/ف

[ad_2]