به گزارش سرویس سیاسی خبرگزاری شهرکریمه، حضرت آیت الله جوادی آملی در دیدار سید محمد مقیمی، رییس دانشگاه تهران و هیأت همراه بیان داشت: «عقلانیت» و «معنویت» که از برنامه های مهم شما در دانشگاه است، سفارشی نیست و با موعظه حل نمی ‌شود! «عقلانیت» را الهیات فلسفه همراهی می کند و از آن تعریف […]

به گزارش سرویس سیاسی خبرگزاری شهرکریمه، حضرت آیت الله جوادی آملی در دیدار سید محمد مقیمی، رییس دانشگاه تهران و هیأت همراه بیان داشت: «عقلانیت» و «معنویت» که از برنامه های مهم شما در دانشگاه است، سفارشی نیست و با موعظه حل نمی ‌شود! «عقلانیت» را الهیات فلسفه همراهی می کند و از آن تعریف ارائه می دهد.

وی اظهار کرد: ما یک فلسفه و حکمت عملی داریم که با مردم و جامعه سروکار دارد و مردم و افراد را تربیت می ‌کنند، اما الهیات فلسفه یا فلسفه نظری داریم که می‌ خواهد علوم را تربیت کند؛ یعنی برخلاف فلسفه عملی، طب را تربیت می‌ کند نه طبیب را، در واقع الهیات فلسفه، علم را تربیت می ‌کند نه عالم را و رهبری علوم را برعهده دارد.

حضرت آیت الله جوادی آملی خاطرنشان کرد: الهیات فلسفه، همه علوم را در قالب اضلاع یک مثلث می بیند؛ قرآن کریم نیز این مسئله را تایید می کند که هر موجود و پدیده ای در این جهان در قالب اضلاع سه گانه قابل بررسی است؛ چه کسی آن را خلق کرد؟ چگونه آن را خلق کرد؟ و چرا آن را خلق کرد؟ اما غرب این مثلث را مثله کرد، علم غربی تنها چیستی و چگونگی اشیاء و پدیده ها را مورد مطالعه قرار می دهد و به مبدأ و غایت آنها کاری ندارد، در نتیجه، غرب علم را به لاشه علم تبدیل کرد، نتیجه این علم مرده می شود آن جنگ های جهانی و این جنگ های نیابتی که هر روزه شاهد آن هستیم.

استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه تاکید کرد: دانشگاه را دانش اسلامی می کند و دانش را «معلوم» اسلامی می کند و اسلامی بودن معلوم، وابسته به آن اضلاع سه گانه است، خروجی چنین دانشگاهی می شود دانشجویان عزیزی که پس از خروج از دانشگاه می‌ گویند چه کسی جذب من می شود؟! من قدرت کارآفرینی و تولید و حرکت دارم، نه اینکه چه کسی مرا جذب می کند؟! دانشجویی که خود دنبال جذب دیگران است نه اینکه بخواهد دیگران او را جذب کنند.

وی در بخش پایانی سخنان خود به مساله مهاجرت نخبگان علمی از کشور اشاره کرد و ابراز داشت: علاقه به وطن و حفظ کشور یک مساله فطری و دینی است، هر وقت دیدیم عزیزی از این نخبگان علمی از کشور مهاجرت کرد بر ما سخت گذشت، باید در دانشگاه ها طرزی این عزیزان دانشجو را تربیت کنید که اراده حفظ کشور و آبادانی کشور را داشته باشند و به جای جذب شدن در سازمان ها یا کشورهای دیگر، خود به دنبال جذب دیگران و شروع یک حرکت در راستای آبادانی کشور باشند.

در ابتدای این دیدار، رییس دانشگاه تهران، گزارشی از رویکردها و برنامه های جدید دانشگاه تهران خدمت معظم ‌له ارائه کرد.

[ad_2]

منبع
[email protected]