مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) استان قم گفت: درآمد این مجموعه در طول ۱۰ ماه اخیر به ۱۷۶ میلیارد تومان رسیده است، پیش‌بینی می‌شود این آمار تا پایان سال به بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان برسد.

به گزارش سرویس فرهنگی پایگاه خبری شهرکریمه، محسن مسعودیان راد مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) استان قم ظهر امروز در نشست خبری پیرامون برنامه‌های جشن احسان و نیکوکاری که با حضور برخی از اصحاب رسانه در سالن حلسات این مجموعه برگزار شد، ضمن تبریک اعیاد شعبانیه طی سخنانی بیان کرد: امروز در آستانه ۴۵ سالگی کمیته امداد امام(ره) هستیم، این نهاد تقریبا با نیم قرن تجربه اقدامات شایانی در راستای محرومیت‌زدایی، فقرزدایی و اشتغال‌زدایی داشته است.

وی ادامه داد: جشن ملی احسان و نیکوکاری همزمان با تاسیس کمیته امداد هرساله در این ایام برگزار می‌شود، امسال نیز با شعار «نذر امید» در استان قم با حضور سید مرتضی بختیاری رئیس کل کمیته امداد امام خمینی(ره) به صورت سراسری در کل کشور آغاز به کار خواهد کرد.

مسعودیان راد تصریح کرد: برنامه‌هایی که در هفته احسان و نیکوکاری در نظر گرفته‌ایم متنوع هستند و برخی از آن‌ها با مشارکت دستگاه‌هایی مانند سپاه، بنیاد مستضعفان، علوی، کرامت، برکت، هدایت و برخی از نهاد های فرهنگی انجام خواهد شد که اقدام مبارکی خواهد بود.

*جمع‌آوری ۱۶ میلیارد تومان هدیه در جشن نیکوکاری سال ۱۴۰۰

مدیرکل کمیته امداد در ادامه بیان کرد:مجموع کمک‌های مردمی در جشن نیکوکاری سال گذشته ۱۶ میلیارد تومان بود که توسط کمیته امداد جمع‌آوری شد، اما امسال پیش‌بینی می‌شود حداقل ۲۵‌ میلیارد تومان در ایام جشن احسان و نیکوکاری جمع‌آوری شود. پایگاه‌ها و دفاتر نیکوکاری ما در سطح استان آماده دریافت هدایا و نذورات را به صورت نقدی و غیرنقدی دریافت کنند.

وی افزود: در این شرایط سخت اقتصادی که بسیاری از مردم به ویژه خانواده بی‌بضاعت با آن دست و پنجه نرم می‌کنند؛ تلاش ما این است که در این وضعیت خبر خوبی به خانواده‌های حضرت امام(ره) دهیم.

*سیاست‌های ما در مقابل فقر تهاجمی است

وی در ادامه توضیح داد: نوک  پیکان حمایت‌ها و خدمات‌رسانی‌های کمیته امداد امام خمینی(ره) در وضعیت پرتلاطم اقتصادی امروزی روی خانواده‌های محروم است، ما به این نتیجه رسیده‌ایم که در مقابل فقر باید سیاست‌های تهاجمی را اعمال کرد.

مسعودیا‌ن‌راد تاکید کرد: در راستای سیاست تهاجمی ما برنامه‌های کمیته‌امداد را به ۳ دسته کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت تقسیم کردیم؛ پرداخت مستمری‌ها، اقدامات معیشتی و کمک‌های ماهیانه و… مربوط به اقدامات دسته اول می‌شود.

مدیرکل کمیته امداد اشاره کرد: ارائه تسهیلات‌ گره‌گشایی مانند ودیعه مسکن مربوط به اقدامات میان مدت ماست تا بتواند بخشی از مشکلات مردم را حل کند، اما در اقدامات دسته سوم باید برنامه‌ریزی‌های کلانی داشت که ما در طی این مدت این موضوع را درست اقدام قرار داده‌ایم.

وی افزود: آموزش‌های مهارتی، ارائه تسهیلات اشتغال‌زایی، تهیه مسکن، پرداخت حق بیمه تامین اجتماعی و سایر موارد بخشی از اقدامات ما در برنامه‌های بلند مدت است.

*درآمد ۱۷۶ میلیاردی کمیته امداد در سال جاری

مسعودیان‌راد در ادامه مطرح کرد: کمیته امداد امام (ره) طی ۱۰ ماه اخیر در از طریق بخش‌های مختلف درآمدزایی‌ داشته است، کل درآمد‌های ما در قالب صدقات، کمک‌های مردمی و… در ۱۰ماه اول سال ۱۷۶ میلیارد تومان بدست آمده است.

وی افزود: باتوجه به پیش‌رو بودن جشن احسان و سایر مناسبت‌ها پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال ۱۴۰۱ این آمار به ۲۵۰ میلیارد تومان افزایش یابد. درآمدزایی‌های کمیته امداد نسبت به سال‌های گذشته رشد تقریبا ۵۰ درصدی داشته است و ما از برنامه‌هایمان جلوتر هستیم.

*هوشمندسازی شبکه کمیته امداد برای پایش دقیق‌تر خانوار

مسعودیان‌راد در خصوص هوشمندسازی شبکه کمیتهه امداد برای کنترل بهتر وضعیت خانوار، در ادامه گفت: در تشکیلات و ساختار کمیته امداد امام خمینی(ره) اتفاق جدیدی که رخ داده هوشمندسازی امداد است؛ سامانه امداد هوشمند ویژگی‌های بسیاری دارد.

وی خاطرنشان کرد: ما در این سامانه می‌توانیم وضعیت افرادی که در سامانه ثبت نام کرده‌اند را به صورت برخط تحت رصد و پاییش قرار دهیم، این هوشمندسازی در راستای خدمت‌رسانی بهتر به این عزیزان انجام شده است.

مدیرکل کمیته امداد عنوان کرد: سال گذشته ۲۳  هزار و ۱۳۱ خانواده تحت حمایت ما بوده‌اند و طی یک سال اخیر پالایش‌های بسیاری بین آن‌ها انجام شده است و این آمار به ۲۰ هزار نفر رسیده است. برخی افراد به دلیل اینکه تحت حمایت دستگاه‌های دیگر قرار گرفته و یا بنا به دلایل مختلفی کمتر مستحق دریافت حمایت از سوی کمیته‌ امداد بودند پرونده آن‌ها قطع و افراد مستحق‌تر جایگزین آن‌ها شده‌ است.

*اختصاص ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار اشتغال‌زایی در قم

مسعودیان‌راد اظهار کرد: امسال اعتباری در قالب تسهیلات اشتغال‌زایی بالغ‌بر ۴۰۰ میلیارد تومان به این موضوع اختصاص دادیم، اقدامات ما باید فقر را ریشه‌کن کند و اشتغال‌زایی می‌تواند در این راستا کمک شایانی داشته باشد.

وی ادامه داد: کار خدمت‌رسانی و اشتغال‌زایی باید از نیاز‌سنجی مردم آغاز شود، خدمات با باید با محوریت احیای روستاها و سپس شهر‌ها صورت بگیرد.

مدیرکل کمیته امداد بیان کرد: یکی از این اقدامات سیاست نقطه‌زنی در فقر در استان قم از روستای کوه سفید آغاز شد و به سمت روستاهای دیگر خواهد رفت؛ اقدامات موثری که در این روستا انجام شد نشان‌دهنده این است که باید سیاست‌های تهاجمی را نسبت به فقر اعمال کنیم.

*صندوق‌قرض‌الحسنه ولایت نمونه بانک اسلامی است

مسعودیان‌راد در ادامه با اشاره به فعالیت‌های «صندوق قرض‌الحسنه ولایت» گفت: این صندوق از سال ۱۳۹۴ مجوز فعالیت را از بانک مرکزی دریافت کرد تا به امروز خدمت‌رسانی‌های بسیاری را انجام داده، صندوق قرض‌الحسنه لایت نمونه یک بانک اسلامی است.

وی ادامه داد: قابلیت صدور کارت هدیه، بن‌کارت، پرداخت مستمری افراد و پرداخت حقوق کارکنان و سایر موارد از خدمات این صندوق محسوب می‌شود.

مدیرکل کمیته امداد تاکید کرد: رسالت صندوق به‌این گونه است که نه سود می‌دهد و نه سود می‌گیرد و کاملا در قالب بانکداری اسلامی عمل می‌کند، این صندوق ظرفیت این را دارد که بتواند بزرگترین صندوق قرض‌الحسنه در کشور باشد.

مسعودیان راد در پایان تاکید کرد: این صندوق در سال ۱۴۰۱ تا به امروز هزار ۱۰۰ فقره بالغ‌بر ۷۲ میلیارد تومان در این ۱۰ ماهه سال تسهیلاتی را به نیازمندان که برای حل مشکلاتشان به بانک مراجعه کرده‌اند، پرداخت کرده است.