مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم گفت: ۷۰ درصد تخت های اقامتی این استان در اختیار توریست های خارجی می باشد. عیسی رضایی روز پنجشنبه ، با اشاره به اینکه استان قم حدود ۱۰ هزار تخت اقامتی دارد، افزود:سالانه پنج میلیون و ۵۰۰ نفر توریست و مسافر از کشورهای مختلف وارد ایران می […]

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم گفت: ۷۰ درصد تخت های اقامتی این استان در اختیار توریست های خارجی می باشد.

عیسی رضایی روز پنجشنبه ، با اشاره به اینکه استان قم حدود ۱۰ هزار تخت اقامتی دارد، افزود:سالانه پنج میلیون و ۵۰۰ نفر توریست و مسافر از کشورهای مختلف وارد ایران می شوند که بیش از نیمی از آنان زیارت حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه (س) را در برنامه خود دارند.
وی با اشاره به اینکه حضور توریست درقم گردش اقتصادی استان را رونق می بخشند گفت: گردشگری به عنوان بزرگترین و متنوع ترین صنعت در دنیا به شمار می رود چرا که این صنعت به عنوان منبع اصلی در آمد ، اشتغال، رشد بخش خصوصی و توسعه ساختارهای زیر بنایی به حساب می رود.
رضایی ادامه داد:صنعت گردشگری به عنوان یک بخش فعال اقتصادی می تواند عامل گسترش اشتغال شده که به تبع آن درآمد اقتصادی نیز افزایش پیدا می کند.
وی بیان داشت: ورود جهانگردان نیازمند ارائه خدماتی از جمله اقامتی، رفاهی و تفریحی و فروش صنایع محلی و دستی و تولیدات داخلی است که به نوع خود می تواند فرهنگ و مذهب کشورمان را در کشورهای دیگر ترویج دهد.
وی با اشاره به اینکه باید از ظرفیت طلاب غیر ایرانی برای معرفی اماکن زیارتی و گردشگری استان بهره ببریم گفت: در این استان از ملیت های مختلف مشغول به تحصیل در حوزه های علمیه هستند که هر کدام به عنوان مبلغان و سفیرانی هستند که می توانند درکنار ترویج فرهنگ مذهبی ایران در کشورشان، زمینه حضور گردشگران را در این استان فراهم سازند.
رضایی به توسعه زیرساختهای گردشگری در این استان اشاره کرد و گفت: با سرمایه گذاری بخش خصوصی و ساخت و ساز واحدهای اقامتی و پذیرایی باید ضمن رفع نیازهای گردشگران آنان را ترغیب و جذب کرد.
وی افزود: آماده سازی و بهسازی اماکن تاریخی و گردشگری و معرفی این آثار به گردشگران می تواند از مهمترین اقدامات برای جذب آنان در کشور باشد.
رضایی دربخش دیگری از این مصاحبه با بیان اینکه بیشترین توریست هایی که به قم سفر می کنند عراقی هستند گفت: به علت اینکه مقصد اول زائران عراقی به شهر مقدس قم است از این رو طرح ساماندهی زائران غیر ایرانی در دستور کار قرار گرفت و در همین راستا شرکت مجری برای ساماندهی آنان به همراه نمایندگان نهادهای مختلف ازجمله اماکن نیروی انتظامی، اداره کل حمل و نقل و پایانه های استان، شهرداری و سایر نهادهای مسئول در پایانه های مسافربری استان قم مستقر هستند.
وی ادامه داد: در این طرح، زائران عراقی که از طریق پایانه های مسافربری توسط وسیله نقلیه اتوبوس وارد استان قم می شوند توسط شرکت مجری این اداره کل به سمت واحدهای اقامتی رسمی، مناطق گردشگری راهنمایی می شوند ضمن اینکه خدمات خرید و فروش بلیت های هوایی و زمینی و اسکان آنها در شهرهای دیگر نیز در صورت نیاز آنها انجام می شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم با اشاره به اینکه ساماندهی صددرصد زائران عراقی نیازمند صدور روادید گروهی است گفت: با تعامل سفارت ایران در عراق در جهت صدور روادید گروهی و لیستی از زایران عراقی به کشورمان می توانیم در ساماندهی زائران عراقی اقدامات مناسب تری انجام دهیم.
وی خاطر نشان کرد: سامانه میزبان یار به آدرس http://www.mizbanyar.ir به سه زبان انگلیسی، عربی و فارسی تهیه شده است که از این طریق مسافران می توانند با مراجعه به این سامانه مکان های اقامتی را انتخاب و رزرو کنند.

منبع: ایرنا