[ad_1] به گزارش خبرگزاری مهر، حجت‌الاسلام سید مهدی خاموشی پیش از ظهر سه‌شنبه در دیدار با آیت‌الله صافی گلپایگانی اظهار کرد: کارکرد شفاف‌سازی مالی سازمان اوقاف، نیازمند مکانیسمی است که قبلاً فراهم شده، حساب واحد مشترکی ایجاد شده که همه درآمدها به آن واریز می‌شود و سپس مجدداً به محل مصرف نیت واقفان باز می‌گردد. […]

[ad_1]

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت‌الاسلام سید مهدی خاموشی پیش از ظهر سه‌شنبه در دیدار با آیت‌الله صافی گلپایگانی اظهار کرد: کارکرد شفاف‌سازی مالی سازمان اوقاف، نیازمند مکانیسمی است که قبلاً فراهم شده، حساب واحد مشترکی ایجاد شده که همه درآمدها به آن واریز می‌شود و سپس مجدداً به محل مصرف نیت واقفان باز می‌گردد.

وی افزود: ۱۲۰۰ نیت وقف در ایران شناسایی شده که ۶۰ درصد آنها مربوط به برپایی عزاداری شهادت امام حسین (ع) می‌شود، بخشی مربوط به عتبات عالیات و رفاه زائران است و بعضی هم در مورد مدارس خاص هستند.

نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه موقوفاتی در ایران برای صرف در مدارس علمیه نجف اشرف وجود دارند گفت: بعضی وقف‌ها با هدف کمک به توسعه علم و دانش هم وجود دارند که به آموزش و پرورش تحویل داده می‌شوند و حدود ۶ هزار مدرسه موقوفه را شامل می‌شوند.

وی ادامه داد: به دنبال تجمیع و احیا موقوفاتی با موضوعات خاص هستیم که از جمله آنها می‌توان به حوزه‌های علمیه اشاره کرد، اعم از موقوفاتی برای مدارس خاص و نیز موقوفات عام که به دنبال احیا آنها بوده‌ایم.

حجت الاسلام خاموشی با بیان اینکه در برخی موقوفات عام، ساختمان‌هایی از جمله پالایشگاه احداث شده است گفت: به دنبال این هستیم که اگر امکان بازگرداندن موقوفه نبود، سهم خاصی به صورت ماهانه به سازمان اوقاف پرداخت شود.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به تعامل این سازمان با شهرداری‌ها برای احصا موقوفاتی که در شوارع و اماکن عمومی فعلی قرار گرفته‌اند خاطرنشان کرد: استفاده از رهنمودهای علما و مراجع تقلید، گام مهمی در راستای احیای بهینه موقوفات و عملکرد شرعی و قانونی سازمان اوقاف به شمار می‌رود.

وی گفت: آستان قدس رضوی، حرم مطهر حضرت معصومه (س)، آستان حضرت شاهچراغ (ع) و عبدالعظیم حسنی (ع) طبق قانون از حیطه اقدامات سازمان اوقاف خارج هستند و بقیه بقاع متبرکه زیر نظر این سازمان اداره می‌شوند.

حجت الاسلام خاموشی افزود: بیش از ۸ هزار بقعه متبرکه با مدیریت سازمان اوقاف اداره می‌شوند و در ایام تبلیغی، مبلغان روحانی به آنها اعزام می‌شوند تا علاوه بر روند تبدیل آنها به قطب فرهنگی، از منظر رفع آسیب‌های اجتماعی هم فعالیت‌های گوناگونی داشته باشند.

۸۱ کشور در مسابقات بین‌المللی قرآن تهران شرکت می‌کنند

رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه نیز در این دیدار با بیان اینکه یکی از اقدامات شاخص این سازمان، برگزاری مسابقات بین‌المللی قرآن کریم است، افزود: مسابقات امسال از حدود یک ماه دیگر یعنی حوالی ماه شعبان در تهران آغاز می‌شود و حدود ۳۰۰ نفر از ۸۱ کشور در رشته‌های حفظ، قرائت و تفسیر در آن شرکت می‌کنند.

حجت‌الاسلام سید مصطفی حسینی از راه‌اندازی رشته خطابه‌خوانی قرآنی ویژه طلاب در این دوره از مسابقات خبر داد و خاطرنشان کرد: از این مسئله استقبال شده و طلاب از کشورهای گوناگون در آن شرکت می‌کنند.

وی ادامه داد: به دنبال ایجاد فضای قرآنی به واسطه برگزاری این مسابقات در کشور هستیم و نسل نوجوان و جوان با قرآن و مفاهیم بلند آن آشنا شوند.

رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف با بیان اینکه حدود ۹۰۰ مسابقه قرآنی در سطوح منطقه‌ای، شهرستانی، استانی و ملی در طول سال برگزار می‌شود گفت: این مسابقات در ۱۱ رشته از جمله حفظ، قرائت، تفسیر، اذان و دعاخوانی در دو بخش برادران و خواهران برگزار می‌شود و در نهایت نمایندگان جمهوری اسلامی ایران برای شرکت در مسابقات بین‌المللی از این طریق انتخاب می‌شوند که تعداد آنها ۱۵ نفر است و در حدود ۱۵ مسابقه خارجی شرکت می‌کنند.

وی تصریح کرد: در سال‌های بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، ایران بیشترین رتبه‌های برتر را در مسابقات بین‌المللی قرآن کسب کرده است که تعداد آنها به ۲۵۰ مورد می‌رسد.

[ad_2]