رئیس جمهور کشورمان گفت: امروز مساجد، هیأت‌ها و مراکز فرهنگی مرکز امیدآفرینی هستند و این پشتوانه بسیار مهمی برای کار دستگاه‌های اداری است که مسئولیت مستقیم دارند.

آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی ظهر امروز در «اولین آیین ملی تکریم فعالان مساجد» و «پانزدهمین پاسداشت ادبیات جهاد و مقاومت» که با شعار «مثل مصطفی» در مسجد مقدس جمکران برگزار شد، اظهار کرد: روز جهانی مسجد، پاسداشت ادبیات جهاد و مقاومت و گردهمایی فعالان مساجد مناسبت‌هایی است که مجلس ما را نورانی کرده است و این نورانیت به برکت این مکان و نام مقدس شهید مصطفی صدرزاده و تقریظ رهبری و سخنان و نگاشته‌ای که از دل برخواسته و بر دل‌ها می‌نشیند دو چندان شده است.

وی با تاکید بر اینکه اعتقاد به مهدویت و نام امام زمان(عج) موجب امیدآفرینی است، اضافه کرد: اعتقاد به مهدویت اعتقاد به توحید است چراکه او پرچم توحید را برافراشته خواهد کرد؛ اعتقاد به مهدویت اعتقاد به نبوت است و او عصاره همه انبیای الهی است.

آیت الله رئیسی هچنین اعتقاد به مهدویت را اعتقاد به معاد دانست و گفت: معاد و فرج برای عدالت‌گستری است؛ اعتقاد به مهدویت اعتقاد به امامت است چراکه او خاتم انبیا و معصومین است.

وی افزود: اعتقاد به مهدیت اعتقاد به عدل است چراکه او عدالت را بر کام بشریت می‌نشاند؛ آثار عملی باور به امام زمان(عج) این است که کسی که به ایشان باور دارد در راستای امر به معروف گام خواهد برداشت؛ شخص معتقد به وجود مقدس امام عصر(عج) در سلوک و رفتار حرکتی می‌کند در راستای گسترش معروف‌ها و باورها در جامعه و نهی از زشتی‌ها و پلشتی‌ها در جامعه بشری.

رئیس جمهور اعتقاد به مهدویت را مایه ی مبارزه با ظلم و فساد دانست و گفت: انسان معتقد به مهدویت در راستای از بین بردن تبعیض‌ها، ظلم‌ها و فسادها و آنچه که از ناهنجاری‌ها اجتماعی در زندگی بشر وجود دارد تلاش می‌کند و هر گامی که بر می دارد برای زمینه‌سازی ظهور است.

وی گفت: اعتقاد و باور به مهدی(عج) اعتقاد به امام حی و حاضر است هر چند ظهور او ظهور صغراست و برخی می‌توانند با خودسازی از ابرها عبور و چهره نورانی او را زیارت کنند.

وی خاطر نشان کرد: برخلاف اعتقادی که برخی از صاحبان ادیان دارند، ما معتقد به موعودی هستیم که میان ما وجود دارد همه عوالم هستی تحت نظارت اوست و باور ما آن است که آنچه که در تکوین واقع می‌شود به عنایت مقدس اوست.

رئیسی گفت: امروز مساجد، هیأت‌ها و مراکز فرهنگی مرکز امیدآفرینی هستند و این پشتوانه بسیار مهمی برای کار دستگاه‌های اداری است که مسئولیت مستقیم دارند. دستگاه‌ها باید افتخار کنند به اینکه اهل مسجد و هیأت برای موفقیت آنان دعا می‌کنند.

وی با تاکید بر اینکه هیأت پشتوانه انقلاب اسلامی و امنیت ملی است، گفت: همانطور که رهبری فرمودند «دشمن خواست و نتوانست و ما خواستیم و توانستیم»، ما امروز به نیروهای بسیجی و اهل عمل که در عرصه‌های مختلف اثرگذار هستند افتخار می‌کنیم، دشمن در حوزه فرهنگی و رسانه به دنبال تحریک ادراک جوانان و حکمفرایی یأس در جامعه است اما وظیفه همه ما و دغدغه‌مندان این است که راهبرد ایمان و امید که مورد تاکید رهبری است را دنبال کنیم.

رئیس جمهور همچنین بر پیروزی قطعی جبهه انقلاب تاکید و خاطر نشان کرد: مساجد، تکایا و هیأت‌ها و هسته‌های مقاومت باید کمک کنند و دولت‌مردان نیز با اقدام و عمل امید در جامعه ایجاد کنند و امروز سخن شهیدان ایستادگی در راه دین، مبارزه با فقر، فساد و تبعیض، زندگی مؤمنانه داشتن و زیست عفیفانه است، ما یقین داریم که دشمن تلاش زیادی می‌کند اما ایستادگی ملت مانع تحقق خواسته دشمن است و پیروزی برای جبهه انقلاب قطعی و حتمی است.

وی افزود: تلاش معتقدین به مهدی(عج) این است که با ظلم و فقر مبارزه کنند و در مقابل استکبار، خودخواهی‌ها و خودپرستی‌ها و خودمحوری‌ها مقابله کنند، جامعه معتقد به امام عصر(عج) به دنبال این است که در جامعه خیر و صلاح باشد اما نظم سلطه به دنبال این است که جوامع بشری را در جهل نگه دارد و ظلم را گسترش دهد تا جوامع بشری اهل تحلیل، اقدام و مقاومت نباشد و سیطره فرهنگی غرب را بپذیرد و ظلم پذیر باشد و این دو خط در مقابل یکدیگر است.

سید ابراهیم رئیسی از تقابل تاریخی جبهه حق و باطل سخن گفته و اظهار داشت: جبهه‌ای حق و معتقد به غیب و ارزش‌های الهی، عدل، مبارزه با فساد فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی است اما جبهه‌ای همه به دنبال خواسته‌های نابه حق خود است و در این عرصه تلاش می‌کند تا با راه‌اندازی جنگ و خون‌ریزی و تشکیل گروه‌های تکفیری ایجاد اختلاف و بر جوامع ظلم کند.

وی افزود: جبهه باطل تمام تلاش خود را بر استفاده از قدرت نظامی و رسانه متمرکز کرده است تا کار خود را پیش ببرد و در این راستا اختلاف‌افکنی میان امت اسلامی را با جدیت دنبال کرده و با این هدف داعش و گروه‌های تکفیری را مسلح و آنان را به جان امت اسلامی انداختند؛ قدرت رسانه خود را بکار گرفتند تا امید ها را تبدیل به یأس و ناامیدی و اهانت به مقدسات کنند.

آیت الله رئیسی از مسجد به‌عنوان خانه خدا بر روی زمین نام برد و گفت: کارکرد مسجد علاوه بر اینکه جایگاه عبادت و بندگی خداست و محل اجتماع مسلمانان و گردهمایی معتقدان به خداست، محل انسان‌سازی است، مساجد کارکرد اقتصادی هم برای رفع مشکلات مسلمانان دارد و برای رفع آسیب‌های اجتماعی در محله، شهر و استان نیز کارکردهای بسیار دارد.

وی گفت: هسته‌های مقاومت در مساجد از هسته‌های مهم و تاثیرگذار هستند و در این میان نباید فقط هسته‌های امنیتی و نظامی به چشم بیایند، امام جماعت، بسیج، عموم مؤمنان و فعالان فرهنگی در مسجد هسته‌های مقاومت را تشکیل داده‌اند که یکی از این هسته‌ها هسته فرهنگی برای گسترش فرهنگ دینی و ساخته شدن انسان‌های دارای باورهای الهی است؛ همانطور که شهید صدرزاده کار خود را با مسجد و هیأت آغاز کرد.

رئیس جمهور با بیان اینکه حدود ۹۰ درصد شهدای دفاع مقدس و شهدای دفاع از حریم حرم از بچه‌های مسجد و هیأتی بودند، تصریح کرد: کارکرد هسته مقاومت سیاسی، زمان‌شناسی، مسئولیت‌پذیری و مسئولیت‌شناسی باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد؛ به مساجد به‌عنوان کانون عبادت و بندگی خدا و کانون مسئولیت‌پذیری، مرکز همگرایی، هماهنگی و همدلی، همراهی و همکاری‌های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی بیشتر باید توجه کرد.

وی با اشاره به اینکه مسجد به عنوان یک پایگاه انسان‌ساز باید مورد توجه قرار گیرد، گفت: نقش محوری و اصلی در مساجد بر عهده امام مسجد است که نقش محوری و اصلی را دارد؛ مسجد جایگاه انسان‌سازی خود را در دفاع مقدس به همگان نشان داد چراکه جوانان جبهه مبدا و مقصد خود را مسجد قرار داده بودند، رزمندگان بعد از جبهه هم به مسجد می‌آمدند و کمیل و ندبه می‌خواندند و مسجد بود که جایگاه روشن‌گری در جامعه را بر عهده داشت.

آیت الله رئیسی ضمن تجلیل از مقام شهید صدرزاده گت: شهید صدرزاده‌ها در مکتب امام خمینی(ره) و امام خامنه‌ای پرورش یافتند؛ این فرد هیأت و ورزشگاه را کانون بندگی کرد و به خوبی نسبت به مسئولیت خود آگاهی داشت.

وی افزود: اسم این شهید توسط رهبری در کنار شهیدان مطهری و مفتح برده می‌شود تا بنده و امثال بنده بدانیم که امثال شهید صدرزاده‌ها هستند که با مسئولیت‌شناسی، فتنه‌شناسی و ایستادگی و مقاومت می‌توانند برای نسل جوان امروز الگو باشند.

وی همچنین گفت: شهید صدرزاده بارها به سوریه رفت و جراحت تمام بدن او را فرا گرفت اما باز هم مقاومت کرده و این روحیه مقاومت برای همه ما الگو است؛ شهید صدرزاده نسبت به جریانات سیاسی منفعل نبوده بلکه یک کنش‌گر فعال بوده است و رهبری می‌خواستند که چهره ایشان به عنوان یک انسان فعال در عرصه‌های سیاسی و اجتماعی به همه نشان داده شود.

رئیسی اظهار داشت: اینکه همزمان با روز مسجد در مسجد مقدس جمکران همراه با تجلیل از فعالان مساجد و فعالان ادبیات جهاد و مقاومت به شخصیت شهید صدرزاده پرداخته می‌شود کار زیبایی است، هیأت می‌تواند جایگاه عشق به اهل‌بیت(ع) باشد و در راستای رفع مشکلات اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جامعه تاثیرگذار باشد.

وی گفت: مسجد مقدس جمکران به دلیل اینکه دارای فرمان امام زمان(عج) است همیشه در مرکزیت توجه است؛ با عنایت ایشان هم دل‌ها از سراسر جهان اسلام متوجه این مسجد شده است.

رئیس جمهور در پایان سخنان خود با اشاره به پیروی انقلاب اسلامی در جنگ تحمیلی و توطئه‌های سیاسی مقابل دشمن گفت: جمهوری اسلامی در عرصه جنگ ترکیبی و مبارزه با دشمنان و به ویژه در عرصه مقاومت اقتصادی، با دعاهای رهبری و عنایت امام زمان(عج) پیروز خواهد بود؛ هر چند دشمن نمی‌خواهد که امیدواری در دل مردم جای بگیرد.

وی ضمن تجلیل از ایثارگران و خانواده شهدا گفت: مهم‌ترین تکریم، توجه به خواسته شهدا و ادامه دادن راه نورانی شهداست و در این راستا از خانواده شهید صدرزاده هم تشکر می‌کنم که راه و رسم ایشان را دنبال خواهند کرد.

وی افزود: امروز انقلاب اسلامی روشن‌فکران واقعی از جمله شهید صدرزاده را به دنیا معرفی می‌کند؛ افرادی که خوب اندیشدند و خوب عمل کردند و به خوبی هم در میان مردم چهره شده‌اند.

انتهای پیام/