[ad_1] به گزارش پایگاه خبری شهرکریمه، نشست علمی روز جهانی آینده با سخنرانی حجت الاسلام مصطفی پورمحمدی و عیوضی صاحب نظر حوزه آینده پژوهی و با حضور اساتید از جمله شراهی مدیرگروه رشته آینده پژوهی آموزش عالی طلوع مهر و پدرام مدیر گروه رشته آینده پژوهی دانشگاه عالی دفاع ملی و دانشجویان این رشته در […]

[ad_1]

به گزارش پایگاه خبری شهرکریمه، نشست علمی روز جهانی آینده با سخنرانی حجت الاسلام مصطفی پورمحمدی و عیوضی صاحب نظر حوزه آینده پژوهی و با حضور اساتید از جمله شراهی مدیرگروه رشته آینده پژوهی آموزش عالی طلوع مهر و پدرام مدیر گروه رشته آینده پژوهی دانشگاه عالی دفاع ملی و دانشجویان این رشته در سالن اجتماعات مهندس رسولی مؤسسه آموزش عالی طلوع مهر قم برگزار شد.

در این نشست، دکتر عیوضی صاحب نظر حوزه آینده پژوهی و استاد دانشگاه با تأکید بر فرصت دانستن گام‌های اساسی و مهم برداشته شده در داخل کشور در حوزه آینده پژوهی به عبور از مرحله صرفاً اقتباسی در این حوزه اشاره کرد.

وی بر تلاش جدی در سه حوزه ماهیت، قابلیت و چالش‌های فرهنگی آینده پژوهی برای عبور دادن این علم نوپا از گذر گاه پیش رو تأکید کرد و گفت: با گذشت یک دهه از فعالیت رشته آینده پژوهی در دانشگاه‌ها برخی هنوز آینده پژوهی را به عنوان یک علم نمی‌شناسند که این نگرش تبدیل به چالش شده است.

عیوضی در پایان بر توسعه مشارکت مردمی در زمینه آینده پژوهی و فرهنگ سازی، توسعه سطح دانشگاه‌ها و حوزه‌های علمیه و سایر مجامع علمی و توسعه سطح مدیران اجرایی تأکید کرد.

در بخش بعدی این نشست حجت الاسلام علی بنایی در خصوص اعتلای کشور و نظام به واسطه آینده پژوهی تاکید کرد و افزود: برای فعال شدن و نهادینه شدن آینده پژوهی در کشور باید تمام طرح‌های ملی و منطقه‌ای، پیوست آینده پژوهی داشته باشد.

وی افزود: مؤسسه آموزش عالی طلوع مهر اهتمام جدی و توسعه آموزشی و پژوهشی در زمینه آینده پژوهی دارد که رونمایی از نشریه مدیریت راهبردی آینده پژوهی از مصادیق آن است.

حجت الاسلام بنایی در پایان بر تقویت گروه علمی آینده پژوهی و غنی سازی پایان نامه‌های این رشته تاکید کرد.

در بخش بعدی نشست حجت الاسلام پورمحمدی با اشاره به سیر تحولات جهانی از اهمیت آینده پژوهی و نیاز به این رشته گفت و افزود: آینده پژوهی در دنیا به صورت جدی دنبال می‌شود و پیامدهای آن پیوست‌های واقعی و دقیق دارد.

وی با تاکید بر اهمیت اسناد پشتیان و کاربرد آن در آینده پژوهی اظهار داشت: آینده پژوهی نیاز به اسناد و مطالعات دقیق می‌باشد تا بتواند پیش بینی‌های دقیق داشته باشد، باید بدانیم بر چه اساسی نظر می‌دهیم و با استناد به چه سندی از آینده می‌گوئیم؛ باید آینده دنیا را بشناسیم و راه تعامل با دنیا را به دست بیاوریم.

حجت الاسلام پورمحمدی در ادامه تصریح کرد: در حوزه آینده پژوهی کارهای اساسی در دنیا انجام شده است، دانش آینده پژوهی باید بومی سازی شود و با تقویت اسناد پشتیبان، جایگاه این علم در کشور ارتقا یابد.

وی با اشاره به بیانیه گام دوم انقلاب افزود: حضرت آقا به عنوان یک سیاست مدار برجسته و به عنوان یک دنیا شناس، ارزیابی خود را از آینده مطرح می‌کنند و مدلی ارائه می‌دهند که این یک سند و یک الگویی است که توسط یک آینده پژوه بزرگ مطرح شده و باید مورد استفاده قرار گیرد.

حجت الاسلام پورمحمدی با اشاره به پیش بینی‌های متفاوت و متضاد در برخی موارد، غیر واقعی بودن آینده پژوهی‌های گذشته و محقق نشدن در زمان فعلی در آینده پژوهی‌ها به توجه و تحلیل اسناد پشتیبان در آینده نگاری‌ها اشاره کرد.

وی در ادامه با تاکید بر بهره‌مندی از تجارب دنیا در آینده پژوهی به بومی سازی آن و توجه به اسناد پشتیبان گفت: بر اساس مطالعات موجود در منابع آینده پژوهی آینده جهان دین مدار است.

[ad_2]