[ad_1] به گزارش خبرنگار شهرکریمه، حجت الاسلام حسن جان احمدی در نشست خبری بزرگداشت چهلمین روز درگذشت آیت الله محقق کابلی که در دفتر خبرگزاری شهرکریمه برگزار شد، اظهار داشت: رحلت این مرجع بزرگ امری غیر قابل پذیرش برای عموم مردم به ویژه مردم افغانستان بود. وی گفت: آیت الله محقق کابلی شخصیت فرزانه، برجسته […]

[ad_1]

به گزارش خبرنگار شهرکریمه، حجت الاسلام حسن جان احمدی در نشست خبری بزرگداشت چهلمین روز درگذشت آیت الله محقق کابلی که در دفتر خبرگزاری شهرکریمه برگزار شد، اظهار داشت: رحلت این مرجع بزرگ امری غیر قابل پذیرش برای عموم مردم به ویژه مردم افغانستان بود.

وی گفت: آیت الله محقق کابلی شخصیت فرزانه، برجسته و خدومی بود که ۱۸ سال در نجف اشرف، هفت سال در حوزه علمیه کابل و ۳۵ سال در حوزه علمیه قم مشغول فعالیت بود.

مسئول روابط عمومی دفتر آیت الله محقق کابلی اظهار داشت: این عالم ربانی تا زمانی که افغانستان در تصرف قرار گرفت در این کشور به فعالیت پرداخت اما بعد از تصرف به ایران مهاجرت کرد و تا زمان پیروزی انقلاب افغانستان، نقش مؤثری را در این زمینه ایفا کرد.

وی با بیان اینکه آیت الله محقق کابلی در مدیریت جبهه جنگ و پیروزی مردم افغانستان نقش کم نظیری را ایفا کرد، افزود: ایشان بعد از پیروزی انقلاب در افغانستان پایه گذار نماز جمعه در این کشور بود.

تأسیس ۲۱ مرکز دینی و مصلی نماز جمعه

حجت الاسلام احمدی با بیان اینکه مصلی نماز جمعه در برخی از ولایت‌های افغانستان توسط آیت الله محقق کابلی دایر شد، افزود: ۲۱ مرکز دینی، مصلی نماز جمعه، حسینیه و مسجد در افغانستان توسط ایشان احداث شد.

وی بیان کرد: ۳۰۰ حوزه علمیه در مراکز شیعه نشین افغانستان توسط این مرجع تقلید دایر شد و همه حوزه‌های علمیه این کشور از مساعدت مالی ایشان استفاده کرده است.

مدیر روابط عمومی دفتر آیت الله محقق کابلی با بیان اینکه دفاتر ایشان در چهار کشور اسلامی افغانستان، پاکستان، ایران و عراق در حال فعالیت بوده است، افزود: دفاتر آیت الله محقق کابلی علاوه بر کارهای مرجعیتی در زمینه حل و فصل دعاوی حقوقی، پاسخگویی به سوالات علمی و دینی مؤمنین و حل مشکلات ارباب رجوع خدمات گسترده‌ای را ارائه داده است.

وی بیان کرد: آیت الله محقق کابلی علاوه بر فعالیت‌های مرجعیتی در قم، درس خارج فقه خود را نیز دایر می‌کرد و رهبری دینی مردم افغانستان را نیز بر عهده داشت.

حجت الاسلام احمدی ضمن بیان اینکه با رحلت آیت الله محقق کابلی صدمه سنگینی بر ملت افغانستان وارد شد، افزود: مرگ ایشان بازتاب وسیعی میان اهل سنت در کشور افغانستان داشت که این امر معنای قدرشناسی و سپاسگذاری از بیش از نیم قرن خدمات این مرجعیت دینی بوده است.

وی بیان کرد: مراسم چهلم آیت الله محقق کابلی روز پنجشنبه ۲۷ تیرماه در مسجد اعظم قم بعد از نماز مغرب و عشا برگزار می‌شود و از جامعه روحانیت و نهادهای فرهنگی و سیاسی استان و عموم مردم دعوت به عمل می‌آید که در این مراسم حضور یابند.

مدیر روابط عمومی دفتر آیت الله محقق کابلی گفت: در خلال دید و بازدید با مراجع عظام تصمیمات اولیه گرفته شد که آیت الله العظمی محمد باقر فاضلی به عنوان جانشین ایشان انتخاب شوند.

[ad_2]