از مرداد ماه ۱۳۹۷ و تصویب اولیه نامگذاری روزی به نام قم در شورای اسلامی شهر قم تا امروز ، بارها از زبان مسوولین تلاش برای ثبت روز قم در تقویم ملی را شنیده ایم ولی در عمل اتفاقی نیفتاده است.

احمد نامداری –در خبرها آمده است که با تائید رئیس جمهور و رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی، ۱۳ مناسبت جدید به تقویم سال ۱۴۰۳ اضافه شد که در میان آن ها ثبت روز ورود حضرت امام رضا (علیه‌السلام) به نیشابور و نقل حدیث سلسله الذهب موجب خرسندی و سرور عاشقان اهل بیت علیهم السلام گردید.

گفتنی است که بر اساس ماده واحده «تعیین مناسبت‌های جدید برای درج در متن و ضمیمه تقویم رسمی کشور در سال ۱۴۰۳»، سیدابراهیم رئیسی، رییس جمهور و رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی ماده واحده «تعیین مناسبت‌های جدید برای درج در متن و ضمیمه تقویم رسمی کشور در سال ۱۴۰۳» که در جلسه ۸۸۹ مورخ ۱۴۰۲/۷/۱۸ شورای عالی انقلاب فرهنگی به‌تصویب رسیده است، را برای اجرا ابلاغ کرد.

در این مناسبت ها از روز تکریم همسایگان داریم تا روزی به نام شب یلدا و البته تصویت ورود روزهای همدان در یکم شهریور و ۱۸ اسفند به نام روز بوشهر در تقویم ملی کشور و جای خالی روز قم .

نگارنده که خود نویسنده طرح روزی به نام قم با انتخاب سالروز ورود بانوی کرامت در روز ۲۳ ربیع الاول به نام این روز بودم از اولین گام های تلاش برای ارائه این طرح با مشکلات متعددی مواجه شدم که تعجب بنده را بر انگیخت که نیازی به یاداوری مجدد آن نمی بینم.

از مرداد ماه ۱۳۹۷ و تصویب اولیه نامگذاری روزی به نام قم در شورای اسلامی شهر قم تا  ۲۳آبان سال ۱۳۹۷ که این مهم در جلسه ویژه شورای فرهنگ عمومی استان قم مورد تصویب قرار گرفت تا امروز  بالغ بر ۵ سال و اندی می گذرد و البته در کنار عدم همکاری شامل و کامل دستگاهها و نهادهای استانی در برگزاری شایسته روز قم و همکاری مناسب با مدیریت شهری، با بی مهری نهادهای متولی پیگیری و ثبت این روز در تقویم ملی مواجه هستیم.

سید موسی حسینی کاشانی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی وقت قم در روز ۱۱ آبان ۱۴۰۰ طی مصاحبه ای با خبرگزاری ایرنا گفت:پیگیر ثبت روز قم در تقویم رسمی و ملی کشور هستیم تا بستر مطلوب‌تری برای معرفی ظرفیت‌های این شهر به وجود بیاید .

بنده در پروپوزال و یا طرح پیشنهاده اولیه ( واژه پیشنهادی فرهنگستان) اهداف و محورهای مختلفی را تعریف و هدف نهایی و غایی را در کنار توجه به روزی که قم از آن تاریخ به بعد به شرافت و جایگاه حقیقی خود دست یافت، معرفی استعدادهای مختلف فرهنگی،مذهبی،اقتصادی و بین المللی و چند هدف مهم دیگر ذکر کردم.

و بدون تردید تصویب و تبلیغ آن به جهت مناسبت قمری روز قم می توانست به ارتباط گیری و معرفی بهتر آن در سطح ملی و بین المللی کمک نماید.

لذا به عنوان یکی از شهروندان عش آل محمد(ص) از شورای فرهنگی عمومی قم توقع دارم نسبت به تلاش برای درج این روز اهتمام ورزد و در صورت ارائه درخواست به شورای عالی انقلاب فرهنگی پیگیر این مهم باشد/پایان پیام