استاد حوزه علمیه قم با بیان اینکه غدیر علت مبقیه اسلام است گفت: تمام آنچه از اسلام باقی می‌ماند، تحت لوای علی و اهل بیت(ع) باقی می‌ماند و خداوند در آیه ابلاغ بیان می‎کند که اگر این رسالت را ابلاغ نکنی، گویی رسالت خود را به انجام نرسانده‎ای.

به گزارش شهر کریمه به نقل از مرکز خبر حوزه، آیت‎الله علوی بروجردی در جمع ائمه جماعات سادات استان قم با اشاره به روز عید سعید غدیر خم اظهار کرد: غدیر به امام علی(ع) ارزش نمی‎دهد، بلکه امام علی(ع) به غدیر ارزش می‌دهد؛ امام علی(ع) شخصیتی داشتند که جز ایشان کسی سزاوار چنین مقامی نبود.

این استاد حوزه بیان کرد: علت محدثه اسلام، پیامبر اکرم(ص) بودند؛ پیامبر وحی خداوند را پیاده کردند و امانت الهی را ادا کردند ولی این ساختار، نیازمند بقا است. این بقا، بقای بشری نیست بلکه یک بقای الهی است؛ یعنی پس از پیامبر، این رابطه قطع نمی‎شود و امام نیز از قبل خداوند منصوب می‌شوند.

وی گفت: غدیر علت مبقیه اسلام است یعنی تمام آنچه از اسلام باقی می‌ماند باید تحت لوای علی و اهل بیت(ع) او باقی می‌ماند. خداوند در آیه ابلاغ بیان می‎کند که اگر این رسالت را ابلاغ نکنی گویی رسالت خود را به انجام نرسانده‎ای.

آیت‎الله علوی بروجردی بیان کرد: پیش از غدیر، دشمنان و منافقان به دنبال برهم زدن امری مثل غدیر بودند و پیامبر نیز تدابیر لازم را اتخاذ کردند ولی در این حین خداوند نیز به پیامبر(ص)اطمینان دادند که این امر را با قدرت بیان کنند و همه مسلمانان از تمام بلاد اسلام این سخن را بشنوند و حجت بر همه تمام شود.

وی گفت: نصب امام علی(ع)، اکمال دین و اتمام نعمت را در پی داشت. امام علی(ع) حافظ اصالت‎ها است و شیعه مولود طبیعی اسلام نیست بلکه شیعه، خود اسلام است یعنی غیر از شیعه، اسلامی وجود ندارد؛ کسانی که به دنبال حکومت بودند این بساط را ایجاد کردند که امروز با شیعه نیز مقایسه می‎شوند.

این استاد حوزه یادآورشد: اسلامی که توجیه گر ظلم ظالمین و توجیه گر ظلم خلفای سلسله‎های مختلف است آیا با اسلام قرآنی و نبوی یکسان است؟

آیت الله علوی بروجردی خطاب به ائمه جماعت گفت: محوریت امور مساجد باید به دست مردم و با نظارت و هدایت‎های ائمه جماعات انجام شود.

وی افزود: اگر کارها و فعالیت‎های مذهبی به دست مردم اداره شود همه امور در سامان خود قرار خواهد گرفت و تاثیرات آن نیز به مراتب بیشتر خواهد بود.

استاد حوزه بیان کرد: آیت‎الله بروجردی(ره) بیان می‎کردند که مَثل ما روحانیون با مردم، مَثل ماهی و آب است که اگر آبی نباشد حیات ماهی نیز به خطر می‎افتد پس باید مردم را دریافت و برای آنها کار کرد.

وی گفت: تعداد وکلای امام‌ هادی(ع) و امام عسکری(ع) از همه ائمه بیشتر بوده است و در همه بلا دارای وکلا و نماینده بودند و این مساله بیانگر اهمیت ارتباط شبکه ای بین مردم و امام است؛ این دو امام حتی در زمان حضور در زندان و تحت مراقبت‏‌های ویژه نیز این ارتباط را حفظ کردند.