[ad_1] از «عمود ۱۰۸۰» تا خدمت در شهر به گزارش شهرکریمه موکب آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه (س) را باید یکی از مهم ترین و موفق ترین مواکب در بین ۱۲۰ موکب اربعینی استان قم دانست که در این سال ها و در مسیر معنوی نجف – کربلا برپا شده تا خدمت رسانی به زائران […]

[ad_1]

از «عمود 1080» تا خدمت در شهر

از «عمود ۱۰۸۰» تا خدمت در شهر

به گزارش شهرکریمه موکب آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه (س) را باید یکی از مهم ترین و موفق ترین مواکب در بین ۱۲۰ موکب اربعینی استان قم دانست که در این سال ها و در مسیر معنوی نجف – کربلا برپا شده تا خدمت رسانی به زائران حسینی (ع) تعریف کامل تری پیدا کند.

امسال نیز اگر همه گیری کووید ۱۹، عالَم و آدم را به هم نمی ریخت، این موکب مردمی در همین شب و روزها میزبان عاشقان اربعینی می بود تا با خدمات متنوّع خود در خدمتِ پیاده روان مسیر عشق باشد، موکبی که عموم زائران اربعین آن را به نام حضرت بانوی شفاعت، فاطمه معصومه (س) و با عدد ۱۰۸۰ می شناسند.

و اما ۱۰۸۰، یادآور عمودهای شماره گذاری شده بین شهرهای مقدس نجف تا کربلاست که از عمود ۱ شروع و به عمود ۱۴۵۲ یعنی پایان انتظار برای زیارت بارگاه نورانی حضرت باب الحسین، اباالفضل العباس (ع) و سپس حضرت اباعبدالله الحسین (ع) ختم می شود و البته فاصله بین هر دو عمود حدود ۵۰ متر است.

در سال های قبل نخستین چیزی که به هنگام گذر از موکب حضرت کریمه اهل بیت (س) به چشم می آمد، خدمتگزارانی خوش برخورد و پُرتلاش در غرفه های خدمات خیاطی، کفاشی و تعمیر کالسکه و ویلچر در دو طرف درب ورودی موکب بودند که امر خدمت رسانی به زائران را تا پاسی از شب و به تعبیر دقیق تر، تا هر زمان که زائران نیاز داشته باشند بر عهده داشتند، به بیان دیگر طراحی ورودی موکب سبب شده بود تا اگر زائری قصد ورود به موکب را هم نمی داشت، می توانست در صورت نیاز از این خدمات کاربردی بهره گیرد.

موکب آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه (س) البته یک نانوایی تقریبا ۲۴ ساعته هم داشت که پخت نان گرم را از ساعات سحر هر روز آغاز می کرد و تا پاسی از شب فعال بود. در این موکب بین راهی، یک لباسشویی و خشک شویی ویژه هم فعالیت می کرد که از ساعت ۵ تا ۲۲ هر روز و بجز دقایق اقامه نماز جماعت، لباس های کثیف زائران را تحویل می گرفت و لباس تمیز و اتو کشیده تحویل می داد، در عین حال که زائران امکان شستشوی شخصی لباس هایشان را هم داشتند.

موکب عمود ۱۰۸۰ همچنین از معدود مواکب بین راه نجف تا کربلا  بود که با یک نظم خاص و تعبیه بند رخت، بخشی از فضای موکب را برای پهن شدن لباس های شسته شده زائران اختصاص می داد.

و اما یکی دیگر از مهم ترین خدمات موکب آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه (س) که هنگام ورود به این موکب خودنمایی می کرد، حضور فعال و بخش ویژه خدمات پزشکی و پرستاری و ارائه داروهای مورد نیاز به زائران در لباس خدمتگزارانِ هلال احمر بود.

همین سال قبل بود که در این بخش با محمد زُبیدی، پزشک متخصص داخلی دارالشفاء حضرت معصومه (س) در قم و یکی از پزشکان حاضر در موکب عمود ۱۰۸۰ هم کلام شدیم و او به خبرنگار فارس گفت: حضور در این موکب، توفیقی وصف ناشدنی است که با یک فراخوان و البته اشتیاق برخی از همکاران برای خدمتگزاری داوطلبانه و مُخلصانه به دست آمد.

وی همچنین در آن گفتگو تعداد کاروان هلال احمری های موکب آستان مقدس بانوی شفاعت (س) را حدود ۸۰ نفر ذکر کرد که از این تعداد، حدود ۱۲ نفر پزشک و سایرین، پرستار و نیروهای خدمت رسان امر پزشکی بهداشتی هستند.

نه او و نه هیچکس در سال قبل چنین نمی اندیشید که یک بیماری همه گیر، توفیق حضور در این راهپیمایی حماسی را از خیل میلیونی هموطنان عاشق سلب کند.

با این حال، این مسیر عاشقی همچنان ادامه دارد و همه ۱۲۰ موکب اربعینی استان قم می توانند بویژه به عنوان موکب سلامت و با کارکردهایی مانند تهیه و توزیع غذای متبرّک برای کادر درمانی و بیماران کرونایی و با هدف افزایش روحیه آنان، راه اندازی کارگاه های تهیه و توزیع ماسک در بین مردم و بویژه مردم مناطق کمتر برخوردار استان و یا ایجاد حلقه واسط بین نیروهای جهادی مردمی و مراکز درمانی در صحنه عشق و عاشقی حاضر و فعال باقی بمانند.

امسال و در اربعین ۹۹، موکب آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه (س) هم با اعلام شماره حساب ۱۰۸۰ بانک ملت (شماره کارت ۶۱۰۴۳۳۷۶۶۰۰۰۱۱۲۲) کمک های مردمی و نذورات را با یاد سردار دل ها شهید قاسم سلیمانی به زائران عراقی حماسه اربعین اختصاص می دهد و در عین حال قرارگاه فرهنگی و جهادی فاطمی نیز طرح مواسات و همدلی را در داخل کشور با هدف کمک به خانواده های نیازمند و ایجاد اشتغال پایدار و توانمند سازی آن ها برگزار می کند تا آشکار باشد که شعارهای ماندگار اربعینی مانند «حبّ الحُسَین یَجمَعُنا»، «الحُسین یَجمَعُنا» و «الحسین سفینهُ النّجاه» در هر شرایطی طنین انداز است و همچنان همه عاشقان در مسیر عشق قدم بر می دارند.

انتهای پیام/ ۱۳۷

[ad_2]