حجت الاسلام محمدی شاهرودی در ابتدای این مراسم ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدا و پیشکسوتان عرصه جهاد و شهادت با بیان اینکه ۴ هزار روحانی شهید در دوران دفاع مقدس داریم، گفت: ما آن طور که بایسته و شایسته است، نتوانستیم فعالیت‌های طلاب را که شبانه‌روز خدمت می‌کنند، انعکاس دهیم.

به گزارش پایگاه خبری فرهنگی شهرکریمه حجت الاسلام محمدی شاهرودی در مراسم اختتامیه جشنواره ملی جهادگران طلاب بسیجی با حضور بیش از ۱۵۰ نفر از طلاب جهادگر بسیجی  ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدا و پیشکسوتان عرصه جهاد و شهادت با بیان اینکه ۴ هزار روحانی شهید در دوران دفاع مقدس داریم، گفت: ما آن طور که بایسته و شایسته است، نتوانستیم فعالیت‌های طلاب را که شبانه‌روز خدمت می‌کنند، انعکاس دهیم. برای مثال در شرایط سخت کرونا یک طلبه بیش از ۱۰۰ نفر را غسل داد؛ در حالی که حتی خانواده‌های متوفیان می‌ترسیدند به بدن عزیزانشان نزدیک شوند. این نوع فعالیت‌ها هیچ جا پیدا نمی‌شود.

رئیس سازمان بسیج طلاب ادامه داد: کسانی که اهل جهاد باشند، خدا راه را به آن‌ها نشان می‌دهد. در همین دوران که تمام تلاش استکبار جهانی این است که مردم، نظام و نسل جوان ما را از انقلاب، نظام، اسلام، قرآن و اهل بیت علیهم السلام جدا کند، در مسیر و در همین دوران رویش‌های بسیار زیبایی را مشاهده می‌کنیم. جهادگران باید به مسیری که در آن قرار گرفته‌‌اند، افتخار کنند.

کسانی که کار جهادی می‌کنند، مسیر جهاد اکبر را طی کرده‌اند

وی درباره «جهاد اکبر» توضیح داد: قطعاً کسانی که در اردوهای جهادی حضور دارند، مسیر جهاد اکبر را طی کرده‌اند؛ در غیر این صورت نمی‌توانند در نقطه‌ای دور برای یک خانواده محروم خدمتی بکنند. این جهادگر پا روی خواهش‌ها و تمایلاتش گذاشته و از خیلی چیزها گذشته است. این موضوع جوهره اخلاص گروه‌های جهادی را نشان می‌دهد.

بیشترین شهدای دفاع مقدس و اغتشاشات از روحانیان هستند

حجت الاسلام محمدی شاهرودی گفت: در دوران دفاع مقدس بیش‌ترین شهید را حوزه روحانیت تقدیم کرده است و بسیاری از رزمندگان ما در جبهه‌ها از جامعه روحانیت بودند. همچنین در دوران اغتشاشات سال گذشته نیز بیش‌ترین شهید را جامعه روحانیت تقدیم کرد.

طلاب باید در عرصه جهاد تبیین مدیر باشند

رئیس سازمان بسیج طلاب تقویت بعد جهاد تبیین را بسیار مهم دانست و گفت: به تعبیر مقام معظم رهبری ۲ عنصر صراحت و شجاعت از عناصر بسیار مهم جهاد تبیین هستند. مهم‌ترین و اصلی‌ترین بعد جهاد برای جامعه روحانیت جهاد تبیین و روشنگری است. مهم‌ترین مأموریت طلاب برادر و خواهر بسیجی همین است. باید در این عرصه طلبه‌ها فرماندهی و مدیریت کنند.

وی افزود: تمام انبیاء و اولیاء و ائمه علیهم‌السلام در طول تاریخ مجاهد جهاد تبیین بودند. اگر تبیین پیغمبر خدا صلی الله علیه و آله و سلم نبود، جامعه متحول نمی‌شد. اگر جهاد تبیین بزرگ مجاهد شهیده اسلام یعنی حضرت زهرا سلام‌الله عیلها نبود، آیا امروز چیزی از فرهنگ اسلامی علوی و اسلام ناب محمدی اثری باقی می‌ماند؟

جهاد فرهنگی از جهاد سازندگی مهم‌تر است

حجت الاسلام محمدی شاهرودی با ذکر اینکه بیش از ۲۰۰۰ گروه جهادی طلبه داریم که کار سازندگی می‌کنند، تصریح کرد: حضور یک عنصر روحانی جهادی در همه گروه‌های جهادی به مراتب بهتر است. اهمیت کار جهادی فرهنگی ـ تبلیغی به مراتب از کارجهادی سازندگی ما به معنای کارگری بیشتر است. نه به این معنا که کار سازندگی را انجام ندهیم؛ بلکه با افتخار آن بعد را تقویت می‌کنیم چرا که کار بسیار مهم تربیتی محسوب می‌شود. تربیت در بستر کار جهادی شکل می‌گیرد. مهم‌ترین جهاد، جهاد فرهنگی است و قشر روحانیت در این جهاد مسئولیت مضاعف دارند.

کار جهادی اقتدارآفرین است

رئیس سازمان بسیج طلاب تأمید کرد: جهاد و کار جهادی مایه حیات اسلام است، اقتدار آفرین بوده و جامعه را پیش خدا عزیز می‌کند. اگر مجاهدانی مانند شهدای روحانیت، مدافع حرم یا حاج قاسم سلیمانی نبودند، جامعه عزیز نمی‌شد. کار جهادی مصداق عمل صالح است.

وی تصریح کرد: دستگاه‌های مختلف در جمهوری اسلامی مأموریت دارند اندیشه جهادی را در جامعه نهادینه کنند. رسیدن به قله‌های پیشرفت و معنویت جز با کار جهادی میسر نیست؛ بنابراین ما باید حتماً شبکه جهادگرانمان را در عرصه‌های کار سازندگی، فرهنگی و … توسعه دهیم. اگر این اتفاق بیافتد آثار و برکاتش به نفع نظام جمهوری اسلامی خواهد بود.