[ad_1] به گزارش پایگاه خبری شهرکریمه، حجت‌الاسلام یوسف احمدی با اشاره به راه‌اندازی طرح مشاوره هفتگی در بقاع متبرکه شاخص استان قم از سال ۱۳۹۵ اظهار کرد: تا پیش از آن در ایام تبلیغی و به صورت مقطعی، طرح مشاوره با حضور مبلغان سازمان اوقاف انجام می‌شد اما از این تاریخ به بعد، شاهد سامان‌دهی […]

[ad_1]

به گزارش پایگاه خبری شهرکریمه، حجت‌الاسلام یوسف احمدی با اشاره به راه‌اندازی طرح مشاوره هفتگی در بقاع متبرکه شاخص استان قم از سال ۱۳۹۵ اظهار کرد: تا پیش از آن در ایام تبلیغی و به صورت مقطعی، طرح مشاوره با حضور مبلغان سازمان اوقاف انجام می‌شد اما از این تاریخ به بعد، شاهد سامان‌دهی طرح و نظم بیشتر در برگزاری آن هستیم.

وی افزود: کارگروه مشاوره اوقاف قم از اوایل سال ۹۵ شکل گرفته و در حال حاضر به صورت مرتب پنجشنبه‌ها و جمعه‌ها در بقاع متبرکه‌ای که زائران قابل توجهی دارند، طرح مشاوره رایگان در موضوعات مختلف اجرایی می‌شود.

معاون فرهنگی اجتماعی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان قم با اشاره به بقاع متبرکه‌ای که این طرح در آنها اجرا می‌شود گفت: از جمله این حرم‌های مطهر می‌توان به آستان مقدس امامزادگان موسی مبرقع(ع)، علی بن جعفر(ع)، شاه سید علی(ع)، جعفر شهید(ع) و ابراهیم(ع) و مزار مقدس شیخان اشاره کرد.

وی ادامه داد: در این طرح مبلغان روحانی که دارای حداقل مدرک کارشناسی ارشد مشاوره بالینی یا مشاوره خانواده هستند و و برخی از آنها هم دکتری روانشناسی و مشاوره دارند بکار گرفته می‌شوند.

احمدی خاطرنشان کرد: این مشاوران در نوبت‌های عصر که معمولا تعداد زائران بقاع متبرکه بیشتر است، پاسخگوی موضوعات مختلفی هستند.

وی با بیان اینکه از جمله مسائلی که توسط این مشاوران پاسخ داده می‌شود می‌توان به احکام و موضوعات اعتقادی، برنامه‌ریزی تحصیلی، پاسخگویی به شبهات دینی، خانواده، اعتیاد، ازدواج و طلاق، فرزندپروری و ارتباط بین همسران اشاره کرد گفت: آسیب‌شناسی بر اساس مشاوره سال‌های گذشته در حوزه‌های مختلف هم صورت گرفته است و علاوه بر این بازخوردهای مردمی هم به صورت منظم رصد می‌شوند و مورد بررسی قرار می‌گیرند.

معاون فرهنگی اجتماعی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان قم ادامه داد: این جلسات در مراکز مشاوره دارای هزینه هستند ولی در بقاع متبرکه به صورت رایگان و از محل عواید موقوفاتی که نیت واقفان خیراندیش، اینگونه مسائل بوده ارائه می‌شوند.

وی با بیان اینکه در بعضی موارد نیاز به تجدید جلسات مشاوره است تصریح کرد: حتی المقدور زمان‌بندی به صورتی انجام می‌شود که مخاطبان همه جلسات مشاوره را در همان بقاع متبرکه انجام دهند.

حجت الاسلام احمدی عنوان کرد: تاکنون شاهد مشاوره‌های منجر به صرف نظر از طلاق و بازگشت نوجوانان فراری از خانواده در بقاع متبرکه بوده‌ایم و مفتخریم که این طرح را به عنوان یک خدمت به زائران از محل عمل به نیات واقفان خیراندیش اجرایی می‌کنیم.

وی ادامه داد: کارگاه‌های مختلفی هم ویژه مبلغان، خدام بقاع متبرکه و عموم افراد جامعه با حضور اساتید برجسته برگزار می‌شود و در مجموع رضایت‌مندی عمومی از طرح وجود دارد و حتی در روزهای میان هفته، برخی زائران خواهان حضور مشاوران هستند.

معاون فرهنگی اجتماعی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان قم با اشاره به حمایت همه جانبه مدیرکل و معاون فرهنگی اجتماعی اوقاف قم از طرح مشاوره در بقاع متبرکه افزود: ارتباط خوبی میان مشاوران با کارگروه‌های مربوطه وجود دارد تا مشاوره‌ها عالمانه باشند.

وی با بیان اینکه این طرح در چهار بقعه ناحیه یک و دو بقعه ناحیه دو شهرستان قم اجرایی شده است گفت: در حال حاضر ۱۰ نفر مبلغ در اجرای طرح همکاری می‌کنند.

حجت الاسلام احمدی خاطرنشان کرد: بر اساس رصدهای صورت گرفته، بیشتر مراجعه‌کنندگان خواستار دریافت مشاوره در مورد مسائل مربوط به خانواده شامل روابط زوجین، تربیت فرزند و آسیب‌های فردی و اجتماعی مانند طلاق، اعتیاد و فضای مجازی هستند، همچنین موضوعات بالینی مانند وسواس، اضطراب و … هم در مراتب بعدی قرار دارند.

[ad_2]