[ad_1] به گزارش خبرنگار شهرکریمه، مهدی تاجیک در نشست خبری که ظهر چهارشنبه در خانه شهیدان زین‌الدین در قم برگزار شد، اظهار کرد: پنجمین جشنواره رسانه‌ای ابوذر همزمان با استان قم در سراسر کشور برگزار می‌شود. وی با بیان اینکه جشنواره رسانه‌ای ابوذر تنها به حوزه خبری اختصاص ندارد، تصریح کرد: آثار ارسالی به این […]

[ad_1]

به گزارش خبرنگار شهرکریمه، مهدی تاجیک در نشست خبری که ظهر چهارشنبه در خانه شهیدان زین‌الدین در قم برگزار شد، اظهار کرد: پنجمین جشنواره رسانه‌ای ابوذر همزمان با استان قم در سراسر کشور برگزار می‌شود.

وی با بیان اینکه جشنواره رسانه‌ای ابوذر تنها به حوزه خبری اختصاص ندارد، تصریح کرد: آثار ارسالی به این جشنواره می‌تواند در حوزه‌های غیر خبری هم به تولید رسیده باشد.

مسئول سازمان بسیج رسانه استان قم با اشاره به همکاری مستمر خبرنگاران استان قم در امور اجرایی و داوری این جشنواره در سال گذشته بیان کرد: ایجاد وحدت و همدلی اهالی رسانه در برگزاری این جشنواره از نقاط قوت آن در دوره چهارم بود.

وی، مأموریت اصلی بسیج رسانه را مورد توجه قرار داد و بیان کرد: بسیج رسانه مانند سایر اقشار و رده‌های بسیج، جامعه مخاطب خود را در عرصه‌های مورد نیاز کشور و جامعه است پای کار بیاورد و یکی از این روش‌هایی می‌شود از این ظرفیت‌ها بهره برد برگزاری جشنواره است.

تاجیک با تبیین مهمترین ویژگی جشنواره‌ها، گفت: برگزاری رقابت سالم برای قشر تخصصی و جامعه تخصصی از مهمترین ویژگی‌های این جشنواره است که از لحاظ فنی و محتوایی آثاری را تولید کنند و بفرستند که در نتیجه یک رقابت سالم، عیار سنجی از آثار مختلف صورت بگیرد.

وی با بیان اینکه با برگزاری جشنواره ابوذر حرکت رو به جلویی را در جامعه خبری شاهد هستیم، عنوان کرد: تدوین این اتفاق خوب از مهمترین اهداف برگزاری جشنواره ابوذر است که برگرفته از رسالت‌های بسیج رسانه است که اصحاب رسانه را پای کار بیاورد.

مسئول سازمان بسیج رسانه استان قم ادامه داد: یکی از ویژگی‌های جشنواره ابوذر در مقایسه با سایر جشنواره‌های مشابه، علاوه بر پرداختن به مسائل فنی و تخصصی خبر به کیفیت اخبار و رسالت‌های جامعه خبری هم توجه می‌شود.

وی با اشاره به مهمترین ویژگی پنجمین جشنواره ابوذر نسبت به دوره‌های پیشین، تصریح کرد: توجه به کیفیت آثار ارسالی از مهمترین ویژگی جشنواره در دوره پیش رو است.

تاجیک ادامه داد: با توجه به اینکه جشنواره ابوذر با نام مبارک «ابوذر» یار صدیق نبی مکرم اسلام وجه تسمیه دارد، تلاش می‌کنیم در این جشنواره ویژگی‌هایی که برای ایشان در تاریخ به ثبت رسیده و آن ویژگی‌ها موجب شده که شخصیتی نمونه و الگو باشند را در بخش‌ها و محورهای این جشنواره مورد بررسی قرار دهیم.

وی بیان کرد: در این جشنواره سعی داریم، رسالت اصلی خبرنگاری را که داشتن صراحت، صداقت، راستگویی و شجاعت است را در جامعه خبری تقویت کنیم و هر سال نسبت به سال قبل حرکت رو به جلویی در جامعه خبری داشته باشیم.

مسئول سازمان بسیج رسانه استان قم اضافه کرد: در جشنواره چهارم حرکت متفاوتی نسبت به سه دوره قبل داشتیم که با بهره بردن از ظرفیت خبرنگاران و اهالی رسانه موفق شدیم اتفاق جدید که استقبال بی نظیر از لحاظ کمی و کیفی آثار و همچنین حضور پررنگ اهالی رسانه در بخش اختتامیه داشته باشیم.

وی افزود: سال گذشته تعداد رسانه‌هایی که در جشنواره اثر ارسال کرده بودند قابل توجه بود و تنوع رسانه‌های شرکت کننده از لحاظ گرایش‌های فکری و سیاسی موجب برکت جشنواره شد.

آخرین مهلت ارسال اثر به پنجمین جشنواره ابوذر

دبیر پنجمین جشنواره رسانه‌ای ابوذر نیز در این جلسه گفت: این جشنواره در دو بخش اصلی و ویژه فراخوان شده است که اهالی رسانه باید آثارشان را بر اساس بازه زمانی اعلام شده در فراخوان تا ۲۳ آذرماه به دبیرخانه ارسال کنند.

سید جواد اشرفی از استارت پنجمین جشنواره رسانه‌ای ابوذر در قم خبر داد و اظهار کرد: دوره چهارم این جشنواره با کمک اعضای سیاست‌گذاری رویداد رسانه‌ای خوبی را در استان قم شاهد بودیم و امیدواریم این روند رو به رشد در سال‌های متمادی ادامه داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه در کنار سازمان بسیج رسانه که متولی اصلی این جشنواره است نهادها و ارگان‌های دیگری نیز در برگزاری پنجمین جشنواره رسانه‌ای ابوذر همراه هستند، تصریح کرد: سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری قم، شهرداری قم، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم و کنگره بزرگداشت شهدای استان قم و دنیای کتاب از نهادهایی هستند که در برگزاری این جشنواره مشارکت دارند.

دبیر پنجمین جشنواره رسانه‌ای ابوذر گفت: روح حاکم بر پنجمین جشنواره رسانه‌ای ابوذر مانند دوره پیشین است با این تفاوت که امسال توجه به کیفیت را در دستور کار قرار دادیم.

وی با بیان اینکه در چهارمین دوره جشنواره رسانه‌ای ابوذر، شرکت کنندگان می‌توانستند در دو بخش اصلی و یک بخش ویژه شرکت کنند و مجاز بودند در هر بخش چهار اثر ارسال کنند، گفت: امسال دایره را فشرده‌تر کردیم و علاقمندان می‌توانند در هر سه بخش آثار خود را ارسال کنند با این تفاوت که هر شرکت کننده تنها می‌تواند در هر بخش سه اثر ارسال کند.

اشرفی با تأکید بر اینکه سال گذشته بخشی از آثار ارسالی به دلیل کیفیت پایین از بخش مسابقه حذف شد، عنوان کرد: در مقابل آن آثار بسیار کیفی و مطلوبی نیز به دبیرخانه رسیده بود تا جایی که انتخاب آثار برتر را برای داوران دشوار کرده بود.

وی با بیان اینکه برخی از آثار با درصد نمرات بسیار جزئی و نزدیک به هم نتوانستند رتبه به دست بیاورند، تصریح کرد: هر سال جشنواره در دو بخش اصلی و ویژه برگزار می‌شد که امسال یک بخش دیگر نیز اضافه شده است.

دبیر پنجمین جشنواره رسانه‌ای ابوذر با بیان اینکه به رشته‌های بخش اصلی نیز در این جشنواره اضافه شده است، گفت: خبر، تیتر، گزارش، مصاحبه، عکس خبری، گزارش تصویری، گزارش ویدئویی (ژورنالیست تلویزیونی) و مستند از رشته‌های بخش اصلی این جشنواره است.

وی با بیان اینکه سال گذشته بخش تیتر، گزارش تصویری، بخش مستند و گزارش ویدئویی (ژورنالیست تلویزیونی) را در جشنواره نداشتیم، تصریح کرد: در هر بخش به سه اثر برتر جایزه داده می‌شود.

اشرفی موضوعات بخش اصلی را مورد توجه قرار داد و گفت: رونق تولید، کارکردهای بسیج در چهل سالگی، مطالبه گری و گره گشایی از مشکلات مردم، محرومیت زدایی، سیمای فرهنگی، اجتماعی و معماری قم، مبارزه با آسیب‌های اجتماعی از موضوعات بخش اصلی است.

وی با بیان اینکه موضوعات بخش ویژه فقط در بخش گزارش پذیرفته می‌شود، به موضوعات این بخش اشاره کرد و گفت: قم، سرآمد شهادت و سرافرازی، اخلاق و فرهنگ شهروندی، حجاب، عفاف و هویت دینی قم، گام دوم انقلاب و جوان‌گرایی و گردش نخبگان موضوعات بخش ویژه است که به هر موضوع دو جایزه تعلق می‌گیرد.

دبیر پنجمین جشنواره رسانه‌ای ابوذر اضافه کرد: یکی از جدیدترین رویدادهایی که در این جشنواره شاهد آن هستیم، اهدای جایزه ویژه ابوذر به یک نفر از فعالان رسانه در قم است که جزئیات آن تا پیش از اختتامیه اعلام می‌شود.

وی مهلت ارسال آثار به دبیرخانه را تا ۲۳ آذرماه سال جاری ذکر کرد و گفت: علاقمندان می‌توانند آثار خود را که از ۱۵ بهمن‌ماه سال گذشته تا ۲۲ آذرماه امسال منتشر شده است به دبیرخانه ارسال کنند.

اشرفی اضافه کرد: شرکت آثاری که در این بازه زمانی منتشر شده و در دیگر جشنواره شرکت کرده و رتبه به دست آورده است نیز در این جشنواره بلامانع است.

وی داوران جشنواره را بومی و غیر بومی ذکر کرد و گفت: احتمال حضور برخی چهره‌های مطرح کشوری برای داوری آثار وجود دارد.

[ad_2]