[ad_1]  به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرنگار شهرکریمه، هوش مصنوعی که به واسطه روباتیک و دستگاه های خودکار، پردازش زبان طبیعی، عامل های مجازی، یادگیری ماشین و بسیاری دیگر فناوری ها عملیاتی می شود، به عنوان دانشی قلمداد می شود که قوعد بازی کسب و کار را از طریق بهبود تولید، پایین آوردن قیمت ها، ایجاد […]

[ad_1]

 به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرنگار شهرکریمه، هوش مصنوعی که به واسطه روباتیک و دستگاه های خودکار، پردازش زبان طبیعی، عامل های مجازی، یادگیری ماشین و بسیاری دیگر فناوری ها عملیاتی می شود، به عنوان دانشی قلمداد می شود که قوعد بازی کسب و کار را از طریق بهبود تولید، پایین آوردن قیمت ها، ایجاد شغل و فرصت های رشد تغییر خواهد داد.

از آنجا که پس از سال ۲۰۳۰ دامنه آثار هوش مصنوعی هم در حوزه اقصاد و هم در اجتماع افزایش چشمیگری خواهد یافت، کشورها راهبردهایی را برای سکوی پرتاب به سوی آینده فراهم آورده باشند. طبق تحلیل های شرکت بین المللی داده سرمایه گذاری در سامانه های هوش شناختی و مصنوعی در خاورمیانه از ۳۷ و نیم میلیون دلار در سال ۲۰۱۷ تا ۱۰۰ میلیون دلار در ۲۰۲۱ افزایش خواهد یافت که نمایانگر رشد ۳۲ درصدی است. بر اساس همین تحلیل بزرگترین فرصت های هوش مصنوعی در این منطقه در بخش مالی قرار دارد.

از این رو امارات متحده عربی، عربستان سعودی و قطر تعهداتی قوی در قبال توسعه و اجرای فناوری های هوش مصنوعی برای خود ایجاد کرده اند.

طبق گزارش شرکت پرایس واتر هاوس سهم هوش مصنوعی در اقتصاد جهان در سال ۲۰۳۰ می تواند تا بیش از ۱۵ تریلیون دلار باشد. همچنین تأثیر بالقوه هوش منصنوعی در خاورمیانه بالغ بر ۳۲۰ میلیارد دلار و رشد سالیانه این صنعت ۲۰ تا ۳۴ درصد خواهد بود و در این سهم کشورهای امارات عربستان و قطر بیشتر از کشورهای دیگر خواهد بود.

دولت ها و شرک های خاورمیانه با توجه به انقلاب صنعتی چهارم اندک اندک در حال تشخیص تغییر معادلات جهانی به سوی هوش منصوعی و فناوری های پیشرفته هستند. این کشورها تنها دو گزینه پیش روی خود دارند یا بخشی از فناوری های تحویل آفرین باشند یا از قافله عقب بمانند. نگاهی به تاثیرات اقتصادی این منطقه نشان می دهند که عقب ماندگی گزینه انتخابی نیست. طبق تخمین ها در سال ۲۰۳۰ جمعا ۲ درصد از هوش منصوعی یعنی بالغ بر ۳۲۰ میلیارد دلار به خاورمیانه تعلق خواهد داشت. بیشترین سود به عربستان مربوط است که در سال ۲۰۳۰ حدود ۱۲ درصد از تولید ناخالص داخلی را تشکیل خواهد داد. میزان بالای تأثیرگذاری هوش مصنوعی در دو کشور عربستان و امارات با توجه به سرمایه گذاری های آنها در زمینه هوش مصنوعی در مقایسه با کشورهای منطقه واقعیتی تعجب برانگیز نیست.

برخی از راهبردهای امارات در زمینه هوش مصنوعی از قرار زیر است:

راهبرد شهر هوشمند دوبی: هدف این راهبرد تبدیل شهر دوبی به شهری هوشمند با بهره گیری از نوآوری و تغییرات دیجیتال است. در چارچوب همین راهبرد در سال ۲۰۱۷ یک آزمایشگاه هوش هوشمند برای آموزش کارمندان بخش خصوصی و دولتی در زمینه بکارگیری هوش مصنوعی در حوزه کاری مربوط به آنها راه اندازی شد. طرح شهر هوشمند دوبی سه مولفه اصلی دارد: زندگی هوشمند، اقتصاد هوشمند و گردشگری هوشمند.

راهبرد چاپ سه بعدی دوبی: هدف این راهبرد آن است که تا سال ۲۰۳۰، ۲۵ درصد ساختمان های دوبی با استفاده از فناوری اپ سه بعدی ساخته شود.

راهبرد حمل و نقل خودکار دوبی: هدف این راهبرد آن است که با تبدیل ۲۵ درصد از حمل و نقل شهر به حمل و نقل خودکار تا سال ۲۰۳۰، کاهش ۴۴ درصدری در هزینه های حمل و نقل، کاهش ۱۲ درصدی در تولید آلاینده های کربی و کاهش ۲۵ درصدی در تصادفات به دست آید.

بر اساس تحلیل های شرکت معتبر چند ملیتی اکسنچر، هوش مصنوعی دارای این ظرفیت است که تا سال ۲۰۳۵، ۱۸۲ میلیارد دلار به ارزش افزون ناخالص امارات متحده عربی بیفزاید. بر اساس تخمین های همین شرکت هوش مصنوعی می تواند تا ۶/۱ درصد به نرخ رشد امارات متحده عربی بیفزاید.

همچنین تصویب «راهبرد ملی هوش مصنوعی» و «خط مشی بهره گیری از هوش مصنوعی در بخش مراقبت های بهداشتی امارات» نشان می دهد که امارات متحده در کنار توجه به فناوری و دانش هوش مصنوعی، به سیاستگذاری و قانونگذاری در این زمینه و به عبارتی آینده قانون نیز توجه دارد.

علاوه بر این تأسیس وزارت هوش مصنوعی و انتصاب نخستین وزیر هوش مصنوعی جهان در اکتبر ۲۰۱۷، مهمترین و بارزترین اقدام این کشور به سوی دولت هوشمند محسوب می شود. این اقدام را می توان نقطه عطفی در چشم انداز بلند مدت این کشور برای بهره گیری از فناوری های نوین به ویژه هوش مصنوعی برشمرد.

انتهای پیام/

[ad_2]